Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een kijkje op het Instagram account van deze Haagse sekswerkers

Door Lizette Bremer 15 februari 2020

Wist je dat vandaag de dag is van de betaalde liefde? De dag na Valentijnsdag, 15 februari, vieren ook de sekswerkers uit ‘the red light district’ in Den Haag hun rechten. Op het Instagram account #humansintheredlight_thehague kun je daarom persoonlijke verhalen van ‘onze’ prostituees lezen: ‘Omdat sekswerk een vak is om trots op te zijn’. 

Het blijft natuurlijk voor velen een mysterieuze zaak: het leven van een prostituee in Den Haag. Zelfs als je wel eens door de Geleenstraat of de Raamstraat loopt, zie je alleen de buitenkant van de sekswerkers. Maar niet hun persoonlijke verhaal en hoe ze terechtgekomen zijn in de prostitutie.

Dat kan nu wel, want Haagse sekswerkers uit onder anderen de Geleenstraat hebben hun eigen gezamenlijke Instagram account.

Persoonlijke verhalen

Daarop staan persoonlijke verhalen van de prostituees, hoe zij tegen hun vak aankijken en uit wat voor achtergrond ze komen. Zo lezen we het verhaal van een (anonieme) transgender die sekswerker is: “Ik heb mijn vriend via mijn werk leren kennen. Op een gegeven moment heb ik hem bij mij thuis uitgenodigd.”

“Na een tijdje werd het serieuzer tussen ons en vertelden we zijn dochters over ons. Hun reactie was hartverwarmend. Ze zeiden: Als hij gelukkig is met jou, dan zijn wij dat ook! En ik vind het zo geweldig, want zijn familie weet alles van mij en nog houden ze van me en respecteren mij zoals ik ben.”

Tekst loopt verder onder de foto

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HumansinTheRedLight TheHague (@humansintheredlight_thehague) op

;

Opoffering

Romantisch, je zou bijna jaloers worden! Verwacht dan ook geen zielige verhalen, want het Instagram account is opgezet om te laten zien dat sekswerkers ook gewoon mensen zijn met families, geliefden en hobby’s.

Sommige sekswerkers blijken hun werk toch wel als opoffering te zien. Een dame van plezier schrijft: “Ik heb vier kinderen. Mijn werk is mijn liefde en opoffering voor hen. Ik wil dat ze een beter leven hebben dan dat ik nu heb. Dat ze eerst hun studie afmaken is ontzettend belangrijk voor mij.”

Lees ook:

10 x lachen: DWDD stopt, maar gelukkig hebben we de leukste Haagse LuckyTV filmpjes nog

De Nederlandse televisie zal nooit meer hetzelfde zijn want na 15 jaar stopt Matthijs van Nieuwkerk ...

9 redenen waarom we inmiddels wel klaar zijn met de fietsentoren bij Den Haag CS

Wij Hagenezen kunnen er wat van: klagen! Maar dan wel over dingen die gewoon, als je er slim en goed...

Het is definitief: Didi in Den Haag gaat binnenkort dicht

Een donkere wolk hangt sinds een paar weken over modewinkel Didi. Begin dit jaar werd de keten faill...

Say cheese: bij deze flitspalen in Den Haag word je het vaakst geflitst

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van e...

adv.