Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips van expat Carolina: ‘De ijscappuccino van Freddo is zoals ik die in Griekenland drink’

Door Jennifer Shahheidari 9 juni 2020

Internationals geven Den Haag de status van wereldstad Den Haag is voor expats een aangename stad om te wonen en te werken. Volgens een onderzoek van Expat City Ranking 2019, uitgevoerd door Internations, staat onze stad in de top 10 van de beste expat bestemmingen wereldwijd. Maar hoe omschrijven deze nieuwe Hagenaren het leven in Den Haag? Wij vroegen het aan de Griekse Carolina Georgatou (43).

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Carolina is 1 van de ruim 50.000 internationals die in de Hofstad wonen en werken. Ze woont nu ongeveer anderhalf jaar in Den Haag en gaat als een echte local al fietstend door de stad. Den Haag verrast haar steeds weer: “Er zijn zoveel bijzondere, verborgen plekjes. Toen ik voor het eerst naar Zara Home liep, gaf de navigatie in Google Maps een route die ik maar niet kon vinden: een steegje in de Paleistuin.” Het geheime straatje bleek een doorgang naar de Molenstraat. “Ik had het nooit gevonden zonder hulp van een vriendelijke Haagse dame die mij de deur liet zien naar het steegje. Het valt me sowieso op dat mensen in Den Haag echt relaxt zijn.”

Mark Rutte

Volgens Carolina is Den Haag goed in een paar woorden te vatten: gemoedelijk, strand, internationaal, art nouveau en … urban. Bovendien is onze minister-president ook een bonus voor de stad. Ze vindt Mark een echte Haagse hottie die ze graag in levende lijve wil ontmoeten.

“Dat urbangevoel had ik nooit verwacht te vinden in een stad die toch bekend staat om het politieke toneel met de chique gebouwen. Maar toen ik een keer in tram 17 zat, zag ik super toffe muurschilderingen op een paar flats. Binnenkort ga ik via The Hague Street Art (THSA) langs kunstwerken in allerlei buurten waar het schijnt te wemelen van de murals. Zo leer ik de stad nog beter kennen.”

Griekenlandgevoel

Hoezeer Den Haag ook als een tweede thuisstad aanvoelt, zo nu en dan heeft Carolina heimwee naar haar geboortestad Athene. Dan is het super fijn om een stukje van thuis bij je te hebben. Dit gevoel heeft ze gevonden bij haar favoriete Haagse stekkies met een Griekenlandgevoel.

Lees snel verder voor de tips van Carolina voor Griekse adresjes in Den Haag.

Menny’s Kitchen

Een typisch traditioneel gerecht uit Griekenland is Pasticcio (Griekse ovenschotel). “Voor mij is dit echt een heimweegerecht. Bij Menny’s Kitchen in het Zeeheldenkwartier maken ze dit gerecht zoals mijn moeder het maakt: comfort food van thuis.”


Meer over Menny’s Kitchen ontdekken?

Menny’s Kitchen griekse restaurants

Vandaag gesloten

Piet Heinstraat 66, Den Haag

Bekijk meer:griekse restaurants

Eetcafé Freddo

Nu het zomer is en het warmer wordt, is het heerlijk om af te koelen met een verfrissend drankje. Dat kan op z’n Grieks met een Freddo Cappucinno. “Dit is een ijscappuccino, maar dan ietsje anders dan die we in Nederland kennen. Je maakt het met een toefje gemalen kaneel. Eetcafe Freddo maakt het precies zoals ik het in Griekenland drink: lekker sterk met ijskoude volle melk.”


Meer over Eetcafé Freddo ontdekken?

Eetcafé Freddo restaurants en horeca

Gesloten09:00 - 18:00

Zoutmanstraat 2a, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

It’s All Greek 2 Me

Nog zo’n typisch Grieks gerecht is de Pitta Souvlaki. “Toen ik dit gerecht voor het eerst at bij It’s All Greek 2 Me voelde het alsof ik thuis kwam.”


Meer over It’s All Greek 2 me ontdekken?

It’s All Greek 2 me restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Laan Van Nieuw Oost Indie 276, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

Au Petit Pont Bloemenkiosk

Wie kent niet de beelden van fotogenieke Griekse eilanden met de beroemde witte huizen, weelderig begroeid met fleurige bloemen van de bougainvillea? Carolina koopt iedere week een flinke bos bloemen van het mini stalletje Au petit pont en haalt hiermee de Griekse zomer in huis.


Meer over Au Petit Pont ontdekken?

Au Petit Pont bloemisten

Gesloten09:00 - 18:00

Mauritskade 57, Den Haag

Bekijk meer:bloemisten

Restaurant ñ

Hoewel dit tapasrestaurant, op een sprookjesachtig plekje in het centrum, niet Grieks is, serveren ze een heerlijke wijn uit Santorini. “Toen ik de wijn proefde, werd ik ineens overspoeld met een gelukzalig gevoel. Wat veel mensen niet weten, is hoe geweldig Griekse wijnen zijn. Er valt hier nog veel over te ontdekken.”


Meer over Tapasrestaurant Ñ ontdekken?

Tapasrestaurant Ñ tapas restaurants

Gesloten16:00 - 00:00

Nobelstraat 22, Den Haag

Bekijk meer:tapas restaurants
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.