Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rapper Frenna: ‘Mensen over de hele wereld moeten zeggen, hij komt uit Den Haag’

Door Tommy Sedubun 26 februari 2020

Wie kent hem tegenwoordig niet? Een van de meest succesvolle rappers van Nederland. Francis Edusei beter bekend als Frenna. De meest gestreamde artiest van 2019 die, met onder andere de track ‘Verleden Tijd’ met Lil Kleine, wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten stond komt gewoon uit Den Haag. Wij spraken met de Haagse rapper.

Francis, geboren in Spoorwijk, is opgegroeid in Schilderswijk. “Het was heel leerzaam om op te groeien in deze buurt. Het is heel multicultureel in deze wijken en door hier op te groeien, heb ik veel dingen van andere culturen meegekregen. Ik heb er ook geleerd respect te hebben voor iedereen. Ik ben in deze wijk gemaakt tot wie ik nu ben.”

Hoofdstad

“Den Haag betekent echt alles voor me. Voor mij is dit gewoon de hoofdstad. Er gebeuren hier zoveel belangrijke dingen. Terwijl het toch rustiger is dan Amsterdam of Rotterdam. Dat zijn steden die echt nooit slapen. Ik vind het lekker dat het hier rustiger is. Voor mijn eigen rust is dit ook belangrijk.”

‘Den Haag betekent alles voor mij’

“Laakkwartier en Vrederust zijn de mooiste plekken van Den Haag omdat ik hier heb gewoond. Ook is Scheveningen een heerlijke plek. Ik heb daar zoveel zomerse dagen- en nachten gehad. Ik heb aan alle drie de plekken mooie herinneringen.”

Er is volgens Frenna door de jaren heen veel veranderd in de stad: “Den Haag is alleen maar mooier geworden. De manier hoe het is opgebouwd, de winkels, het centrum. Prachtig hoe het uiteindelijk allemaal is geworden.”

Frenna heeft niet alleen mooie herinneringen aan de stad, maar ook aan de hits die hij tot nu toe heeft gemaakt met bijvoorbeeld Lil Kleine en Snelle. Maar nu is het tijd voor een nieuwe stap.

Tekst gaat verder onder de video.

777 Festival

Vorig jaar had Frenna zijn eigen festival al in Eindhoven. Dit jaar komt hij met zijn eigen festival naar het Zuiderpark. “Een festival in Den Haag, mijn hometown, is echt het ultieme dat kunt bewerkstelligen als Haagse artiest. Er is niks beters dan dit. Daarom ben ik blij dat ik op zaterdag 25 juli de tweede editie van mijn 777 Festival in het Zuiderpark kan geven.”

‘Een festival in mijn eigen stad is het ultieme dat je kunt bewerkstelligen’

Buiten het festival komt ook het nieuwe album van Frenna uit. “Op 6 maart komt: ’t album onderweg naar ‘Het Album’ uit. Deze nummers komen natuurlijk ook voorbij tijdens mijn festivals. Natuurlijk verwerk ik ook mijn geboortestad Den Haag in mijn liedjes.”

Toch moet dit niet het hoogtepunt van de carrière van Frenna worden. “Het hoogtepunt moet zijn dat ik in het buitenland doorbreek en Nederland internationaal vertegenwoordig. Mensen over de hele wereld moeten zeggen: kijk hij komt uit Nederland, uit Den Haag.”

777 Festival

Op zaterdag 25 juli keert de meest gestreamde artiest van Nederland, Frenna, met zijn succesvolle ‘7...

Fotoserie: Onze Haagse royals hebben lol in Lech

De koninklijke familie heeft, net als veel anderen, ook krokusvakantie. En besteedt deze vrije dagen...
Vintage kilo Sale. Maart 2018 Den Haag. Foto Facebook

Yeey! Deze megagrote Vintage Kilo Sale komt naar Den Haag

Wat is er nou lekkerder dan een hele zondag lang graaien tussen de vintage spullen? En in dit geval:...

Met deze Haagse tram kun je bacterievrij reizen

Misschien heb je hem al een keer in Den Haag zien rondrijden: de 'Innovatietram'. In deze tram/Rands...

adv.