Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Opeens zat ik aan het ontbijt met Kanye West’ Tessa verhuurt huizen aan de allerrijksten

Door Alice van der Laan 22 oktober 2019

De Haagse Tessa (29) is living the dream. Vier jaar geleden vertrok ze naar Miami en kreeg ze een baan als property manager. De woningen die ze onder haar hoede had waren echter geen appartementjes op de hei, maar luxe huizen van $ 10.000 per nacht. ”Opeens zat ik aan het ontbijt met Kanye West. Die zie je niet zo snel in het Wateringse Veld”, aldus Tessa.

Het beroep ‘property manager’ roept waarschijnlijk vragen bij je op. Het zit zo: een property manager beheert luxe huizen en zorgt ervoor dat de huurders het op-en-top naar hun zin hebben. Tessa regelde VIP-tafels in clubs en maakte de reserveringen in restaurants maar zorgde er ook voor dat de private jet klaarstond als de mensen wilden vertrekken en dat de private chef elke ochtend het ontbijt klaarmaakte. ”Mijn gasten varieerden van bekende basketballers tot de Kardashians en Afrojack. Afrojack nam zijn eigen hagelslag mee trouwens.”

Gewoon doen

Tessa kwam voor het eerst in Miami tijdens haar studie bedrijfskunde. Ze vond het geweldig. ”Ik had gelijk het gevoel dat ik ooit in Miami zou gaan wonen. Het weer beviel me goed en de luxe manier van leven trok me heel erg aan. Tijdens mijn studie ben ik een paar keer naar heen-en-weer gereisd.” Toen Tessa haar diploma op zak had was de beslissing snel gemaakt. ”Ik begon met een goede baan in Nederland maar ik voelde me zo ongelukkig. Op een gegeven moment ben ik, zonder plan, gewoon gegaan. Ik had al vrienden daar dus ik had snel een baan en een woning.”

[Tekst gaat door onder foto’s]

Tessa | Beeld: Facebook

Spending, spending, spending

”Nederland is best conservatief in spenderen. Mensen geven hier zomaar $ 200.000 voor een feestje. In Nederland gebeurt dat niet zo snel. Eerst was ik in shock van die uitgaven maar nu voelt het niet gek meer. De cultuur is gewoon anders. Als je hard werkt, kun je veel geld verdienen”, vertelt Tessa.

Geen spijt

”Ik heb geen minuut spijt gehad van mijn beslissing om hier te komen wonen en ik weet niet of ik ooit nog terug kom”, vertelt Tessa. Ze woont met haar zusje, die inmiddels ook is geëmigreerd, in een prachtig appartement aan zee. Beiden hebben hun licentie behaald als realestate-agent en verkopen woningen voor één van de beste brokers van de stad. Tessa: ”Toch leuk, voor een meisje dat in Laak is geboren.”

Lees ook:

Haagse Jelle speelt in Soldaat van Oranje: ‘Het is best heftig’

Hij was net nog spekkoek aan het maken met zijn moeder en meteen na ons interview moet hij door naar...

(Video) Shoppen met Frank en Rogier: Wijntjes scoren bij De Filosoof

Frank en Rogier gaan in het programma ‘Paleis voor een prikkie’ langs de leukste winkeltjes voor gra...

adv.