Not Your Regular Boy staat binnenkort in het Paard: ‘Ali B wilde me in een jurk op het podium’

Door Allan Vos 12 februari 2019

Over een maand is het zover, dan staat zanger Ferry de Ruiter alias Not Your Regular Boy samen met een 6-koppige band in het Paard voor zijn eerste solo optreden sinds… Tja, hoe lang is het eigenlijk geleden dat hij de muziekscene in Den Haag onveilig maakte?

Zondag 17 maart 2019 staat Not Your Regular Boy in het Paardcafé. “Voor een eerste keer in Den Haag wordt echt heel chill. Hier kan 125 man in en we gaan anderhalf uur keihard rocken.”, vertelt hij trots.

Eerder speelde Not Your Regular Boy in Paradiso in Amsterdam. “Ik hou wel van een intiem optreden, voor een klein clubje mensen die komen genieten van mijn muziek. Natuurlijk zing ik het liefst voor een volle zaal, maar toch was mijn leukste optreden ooit voor een zaal met maar 15 man. Dat was in Rotterdam en toen dacht ik dat het qua promotie wel genoeg was om een postertje aan de muur te hangen haha.”

Ferry is na een modestage in Den Haag blijven hangen. Daar maakte hij al jong het uitgaansleven onveilig. “Ik zat altijd in zangclubjes en was altijd druk bezig met muziek, daarom deed ik in 2011 mee aan de X-Factor. Er zijn wel leuke dingen uitgekomen hoor, ondanks dat ik niet won. Ik mocht veel optreden, maar wel voornamelijk in gaykroegen.”

Ali B wilde me in een jurk op het podium

“Ik wil me niet specifiek als man of vrouw identificeren, vandaar wellicht mijn uitgesproken stijl. Toen The Voice in 2014 belde werd dat vrouwelijke randje door Ali B extra naar voren gepusht. Hij wilde me in een jurk op het podium. Ik wilde dat eigenlijk niet, maar ik heb het toch gedaan. Ik heb sindsdien nooit meer voor een lege zaal gestaan”, zegt hij lachend.

“Door The Voice vertrok ik uit Den Haag. Er was zoveel werk in Amsterdam.” Maar Ferry was niet gelukkig. “Ik luisterde veel te veel naar anderen en ging een beetje op de automatisch piloot door. Toen heb ik van de een op andere dag de stekker eruit getrokken. Op 1 januari 2016 stond ik voor het laatst als Ferry op het podium.”

Tekst gaat verder onder de video

Na een maand bijkomen ging de telefoon. “Een producer wilde weten wat ik aan het doen was, want hij had nummers voor me zei hij. Toen ben ik toch weer naar Amsterdam gegaan en sindsdien maak ik muziek die bij mijn persoonlijkheid past.

We hebben nu drie nummers uitgebracht en vrijdag 15 februari komt nummer vier uit. Dit nummer is weer helemaal mij; eclectisch, poppy, rocky, disco en 80’s. Het gaat net als ik alle kanten op. Ik zing dit nummer natuurlijk ook op 17 maart. Ik treed dan voor het eerst op in Den Haag sinds 5 jaar. Althans, dat denk ik want ik kan het me niet eens meer herinneren eigenlijk.”

Wil jij ook gaan genieten van Not Your Regular Boy? Koop dan hier je kaarten.


Meer over Paardcafé ontdekken?

Paardcafé muziek

Vandaag gesloten

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Prinsegracht 10, Den Haag

Bekijk meer:muziek

adv.