Hoe is het nu met? Nico wordt nog steeds herkend van de Gouden Gids reclamespot

Nico Bosman van de Gouden Gids Reclame. Foto indebuurt

Als de ruit van een aquarium met haaien barst, nadat een schoonmaker er met zijn dweilstok tegenaan kwam, pakt zijn collega heel relaxt de Gouden Gids op zoek naar een glaszetter. Ondanks dat deze reclame al 23 jaar oud is, ziet iedereen het gelijk voor zich. Wist je dat een van de hoofdrollen is vertolkt door een Hagenaar? Wij blikken met Nico Bosman terug.

Tegenover de Loosduinse kerk wonen Nico en zijn vrouw in een fijn appartement met een prachtig uitzicht over de stad. 23 jaar geleden woonde hij ook in deze wijk en hij werd door iedereen herkend als de man van de populaire reclamespot.

Roem

Nico had toen lunchroom ‘De Gulzige Kater’ aan het Anna Paulownaplein. “Iemand van een castingbureau kwam een broodje halen, en hij zei dat ik me moest inschrijven. Ik was al lid van een amateurtoneel, dus een script onthouden kon ik wel”. En zo begon het in 1983 allemaal voor Nico.

Gouden Gids. Foto Prive

Hij heeft meerdere foto-opdrachten gehad, in films gespeeld zoals de Duitse Combat in 1999, Nico Verscheen in de ‘Vlaamsche Pot’, ‘Toen was geluk heel gewoon’, ‘Filmpje’ met Paul de Leeuw, in ‘Baantjer’ vond hij twee keer een lijk en in de ‘Wie kent kwis’ met Bart de Graaff mocht hij cavia’s gooien. En zo heeft Nico drie plakboeken vol herinneringen. “Het was een hele leuke tijd, vaak was je wel een dag kwijt, maar er werd ook wel eens een luxe overnachting geregeld en we konden met alle beroemdheden naar de after party.”

Zeeaquarium

De casting voor de Gouden Gids-reclame ging erg snel. Na de eerste ronde mocht Nico twee dagen later al terugkomen en zat bij de beste vijf kandidaten. “Een dag later werd ik gebeld dat ik mijn tas in kon pakken want ik ging mee naar Italië.” De reclamespot is opgenomen bij het grote zeeaquarium in Genua. Een leuke klus en hij wordt er nog steeds van herkend!

Een paar jaar later werd Nico zelfs gebeld om de reclamespot na te spelen voor de opening van het aquarium van Burgerzoo. “Dat was heel grappig om te doen en mijn kinderen kregen daarna een jaarpas van de dierentuin.”

Dickens in Loosduinen

Nico is inmiddels met pensioen. Na de lunchroom heeft hij een studie voor jurist gedaan en is gaan werken bij Das rechtsbijstand, daarvoor zijn ze naar Wormerveer verhuisd. “Ik miste Loosduinen altijd. Doordat we nog bij Woonnet ingeschreven stonden konden we vier jaar geleden hier gaan wonen.” En stilzitten doet de Loosduiner niet. Hij zet zich actief in voor de buurt en is bijvoorbeeld 17 december te zien tijdens het Dickens Festival bij de Loosduinse molen. Geheel in kostuum verzorgt hij de horeca zoals soep, glühwein en andere warme drankjes. Ook staat hij nog steeds ingeschreven bij het castingbureau, dus misschien speelt Nico nog eens in zo’n fantastische reclamespot.

Lees ook…

Meer in deze categorie

Inwoner van de Week

Ga naar “Zanyar fotografeert Haagse LHBTIQ+-migranten zoals Marnix; ‘Het is bijzonder om zo’n goede foto te hebben van mijn transitie’”

Zanyar fotografeert Haagse LHBTIQ+-migranten zoals Marnix; ‘Het is bijzonder om zo’n goede foto te hebben van mijn transitie’

Ga naar “Toffe job: Haagse Orihana en Ryan vertaalden de nieuwe versie van de Disney musical AIDA”

Toffe job: Haagse Orihana en Ryan vertaalden de nieuwe versie van de Disney musical AIDA

Ga naar “Een kijkje in het leven van fotomodel hondje Sue uit Den Haag”

Een kijkje in het leven van fotomodel hondje Sue uit Den Haag

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Tena en Libresse Washable van € 19,99 voor € 10”

Tena en Libresse Washable van € 19,99 voor € 10

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Sensodyne of Parodontax tandpasta van € 5,59 voor € 2,59”

Sensodyne of Parodontax tandpasta van € 5,59 voor € 2,59

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “Andrélon shampoo van € 5,62 voor € 1,99”

Andrélon shampoo van € 5,62 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 5,95”

Dekbedovertrek € 5,95

 • Action
 • Geldig t/m 6 juni 2023

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Live on the Beach 2023”

Live on the Beach 2023

 • 31 augustus 2023
Ga naar “Embassy festival 2023”

Embassy festival 2023

 • 3 september 2023