Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inwoner van de week Marisol: van student tot Miss Nederland

Door Joyce Hoogland 24 november 2020

‘Mijn naam is Marisol Soliana, 22 jaar en woonachtig in Den Haag. Ik heb erg leuk nieuws! Ik ben namelijk semi-finaliste van Miss World Nederland 2020-2021.’ Studente Marisol stuurde ons dit berichtje, daar wilden we wel meer van weten. Hoe gaat dat in deze tijd? En wat moet je eigenlijk doen om miss Nederland te worden? Wij belden Marisol.

Marisol is student toerisme aan ROC Mondriaan in Den Haag en doet graag mee aan missverkiezingen. “Ik vind het zo’n leuke studie. Het past heel goed bij het doen van miss verkiezingen. Daar reis je namelijk ook de hele wereld voor over.”

Voorbereiding voor miss Nederland

Natuurlijk moet je er mooi uitzien om miss Nederland te worden. Máár voor het winnen van de verkiezing moet je ook mooi van binnen zijn. Omdat Marisol aan Miss world Nederland meedoet is ze gelijk ambassadrice van de Verenigde Naties. Ook moeten ze zelf laten zien dat ze graag anderen helpt door zich in te zetten voor een goed doel.

“Ik heb gekozen voor het helpen van dak- en thuislozen in Den Haag. Mijn oma was daar jaren actief. Zij is in 2018 overleden en ik wil graag in haar voetsporen treden. Als klein kind zag ik dus al hoe gelukkig ze mensen maakte. Ze waren ook heel blij met mijn hulp en het voelde fijn om iets nuttigs met mijn vrije tijd te doen. In plaats van lang uitslapen maakte ik mensen gelukkig. Door de corona-uitbraak is het nu lastig om daar te helpen, maar zodra het weer kan wil ik dat weer oppakken en ook na de miss verkiezing ga ik daarmee door.”

Spanje

Het is niet zomaar dat Marisol in de voetsporen van haar oma wil treden, want dankzij haar woont ze nu in Den Haag. “Mijn moeder komt uit Spanje en m’n vader uit Aruba. Toen ik klein was zijn we teruggegaan naar Spanje. Als tiener wilde ik liever naar Den Haag en dus ben ik hier bij mijn oma gaan wonen. Mijn moeder kwam later ook terug.” Inmiddels woont Marisol samen met haar vriend en dat gaat prima, ook tijdens het vele thuiszitten. “Hij wordt er soms wel moe van om alweer een foto van mij te moeten maken, maar hij vindt het wel tof dat ik iets gevonden heb wat ik echt leuk vindt.

Marisol is één van de 20 semifinalisten. Daar zijn er al vijf van afgevallen en er komt nog een afvalronde en dáárna natuurlijk de finale. “Op dit moment is dat allemaal even gepauzeerd. De finale is dus nog niet gepland.” Totdat het zover is gaan de deelnemers aan de slag met challenges. “We hebben al een paar opdrachten gehad. Zo kreeg ik een goodiebag van Schwarzkopf en de opdracht was om met de inhoud een originele foto te maken.”

Inwoner van de week

Ken jij iemand of ben jij iemand die graag door ons wordt geïnterviewd over een bijzonder talent of leuke hobby? Tip de redactie.

Lees ook:

Yazmine Slaghuis

Haagse Yazmine is Mrs Europe ‘één van de mooiste momenten van mijn leven’

Dat Haagse vrouwen mooi zijn wisten wij natuurlijk al-lang! Maar nu staat het echt zwart op wit. De ...

Cheryl Mauer: ‘Als mijn gezicht je niet aanstaat ga ik wel achter de schermen werken’

Cheryl Mauer is pas 30 en ze heeft al heel veel gedaan. Zoals model staan voor Maybelline en Sloggi ...
Julia is Mrs Netherlands Europe

Hoera, de Haagse Julia is Mrs NL Europe!

Afgelopen weekend was de finale van de Mrs Netherlands verkiezing in Den Haag. De mooie Haagse Julia...

adv.