Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haagse volkszanger Janah Louard: ‘Het publiek sloot me gelijk in de armen’

Door Joram Niese 19 november 2019

Janah Louard ken je misschien al wel van de Soundmixshow, waarin hij in 1999 een aflevering won en naar de finale ging, of de reallifesoap ‘Janah Louard’ van Regio TV. De Haagse volkszanger met Marokkaanse roots zingt al vanaf jonge leeftijd met veel succes, goede reden om hem dus eens in het zonnetje te zetten!

Janah is opgegroeid in de Haagse Schilderswijk als enig kind van een alleenstaande moeder. Hij uitte zijn liefde voor muziek al op jonge leeftijd door iedere dag MTV op te zetten, en zong dan elk liedje uit zijn hoofd mee.

Ed Bernardo

Een leraar op Janahs oude middelbare school zong in zijn vrije tijd professioneel onder de naam Ed Bernardo. Toen de jonge Janah hier achterkwam vroeg hij aan zijn leraar of hij een keertje langs mocht komen om te kijken bij een optreden.

‘In de pauze ben ik zelf een paar liedjes gaan zingen en het publiek sloot me gelijk in de armen’

“Mijn eerste kleine baantje in de muziek begon eigenlijk op het moment dat ik bij het optreden kwam kijken. Bernardo’s geluidsman was aanwezig en ik mocht van hem helpen om de knoppen te bedienen. In de pauze ben ik zelf een paar liedjes gaan zingen en en het publiek sloot me gelijk in de armen”, zegt Janah.

Geluidsman

De geluidsman van Ed Bernardo had namelijk een andere interesse gekregen en besloot te stoppen met de baan. Janah: “Hij vroeg mij bij die eerste ontmoeting of ik het misschien leuk vond om de geluidstechniek van hem over te nemen. Natuurlijk zei ik daar ja op, dit heb ik vervolgens twee jaar gedaan.”

Eerste optreden en doorbraak

Zijn allereerste échte solo optreden was een boeking bij voetbalclub VVM Maasstraat. “Solo op het podium staan beviel me eigenlijk wel, ik heb toen gezocht naar een bijbaantje als zanger. Bij horecazaak De Jungle heb ik toen een tijd lang iedere zondag opgetreden, daar heb ik op een avond Henny Huisman ontmoet.”

Janah gaat verder: “Henny nodigde mij uit om aan een nieuwe show mee te doen: de Soundmixshow.”

Hoogte- en dieptepunten

Janah lacht. “Het hoogtepunt van mijn carrière was het moment dat ik voor een volledig uitverkochte zaal mocht optreden in de Rijswijkse Schouwburg.”

Een muzikaal dieptepunt heeft Janah tot nu toe nog niet echt gehad. Hij vertelt wel dat de werkdruk invloed had op zijn gezondheid. “Ik ben heel erg veel aangekomen, ik heb mezelf echt jarenlang verslonsd”, vertelt Janah.

‘Na de geboorte van mijn eerste kind ben ik gaan beseffen dat mijn gezondheid belangrijker is dan mijn carrière’

“Maar na de geboorte van mijn eerste kind ben ik gaan beseffen dat mijn gezondheid belangrijker is dan mijn carrière. Sindsdien probeer ik ook veel beter aan mijn gewicht te denken en sport ik ook weer”, zegt hij trots. Dit betekent niet dat Janah klaar is met zingen, integendeel zelfs.

Kurhaus

Janah staat nu aan de wieg van het tweede deel van zijn muziekcarrière. Op 22 en 23 november treedt hij op in het Kurhaus. Hier treedt Janah onder andere op met Danny Froger.

Lees ook

Binnenkijken in de nieuwe villa van Dinand Woesthof en zijn gezin

Het wordt druk aan het van Stolkpark in Den Haag. Afgelopen week konden we je al melden dan blogster...

Deze Haagse BN’er verwacht binnenkort een meisje

Dat is leuk! Acteur en presentator Bas Muijs (43) wordt voor de derde keer vader. Woensdag liet Bas ...

Dit zijn de rijkste Hagenezen volgens de Quote 500 in 2019

Den Haag kent erg veel rijke mensen. Een op de honderd Hagenaars heeft een vermogen van minstens €1 ...

adv.