Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Graziëlla overwon een zware inzinking en bakt zich nu een slag in de rondte voor haar bedrijf

Door Lizette Bremer 12 november 2019

Inwoner van de week Graziëlla Sharma-Flink bewijst dat er uit een ellendige periode in je leven iets heel moois kan groeien. Zij overwon een depressie en paniekaanvallen, en koos voor iets dat haar écht gelukkig maakt: bakken. En ze verdient er nog haar brood mee ook.

Het is koffietijd als we op een zondag aankloppen bij Graziëlla (40) in het Laakkwartier. Met een grote glimlach opent de Haagse haar deur.

Ontslagen

Graziëlla was tot 2016 assistent-manager bij taalinstituut Sagènn. “Ik hield van mijn baan en mijn collega’s. Ondertussen moest ik ook mijn huishouden runnen, met drie kinderen die extra zorg nodig hebben. Toen ik hoorde dat mijn contract niet verlengd werd door bezuinigingen, was ik compleet op. Tot overmaat van ramp kreeg mijn man in diezelfde periode een hartinfarct.”

‘Ik heb jaren keihard gewerkt, het kwam als een boemerang terug’

Een zware en onzekere periode brak aan, waarbij haar man vocht voor zijn gezondheid. “Omdat we wel een gezin onderhouden, zocht ik snel een nieuwe baan. Volgens UWV was klantenservice echt iets voor mij, ik hou enorm van mensen helpen.” Maar na drie maanden klantenservice was het duidelijk: “Ik vond het verschrikkelijk.”

Paniekaanvallen

Hoewel haar man aan de beterende hand was, belandde Graziëlla in een depressie en kreeg ze angst- en paniekaanvallen. “Ik heb al die jaren zo keihard gewerkt, het kwam als een boemerang terug. Ik durfde niet eens naar buiten. Hele dagen lag ik in bed, de tuin inlopen was al heel wat.”

Na veel gesprekken met een psycholoog brak een periode van bezinning aan. “Ik leerde mediteren. Ik schreef dingen op. Wat kan ik? Wat maakt mij en anderen blij?” Op een ochtend liep ze de huiskamer in en zei tegen haar kinderen: “Ik ga een bedrijf beginnen.” Vanaf die dag kreeg Graziëlla eindelijk nieuwe energie.

Een leven lang bakken

Haar leven lang bakt Graziëlla al taarten en hapjes: dus waarom er niet aan verdienen? In mei 2019 werd Graziëlla’s Cake and Bites geboren. Waarbij ze op maat gemaakte taarten maakt in opdracht, zoals een Barbietaart.

Antilliaanse Ko’i Lechi, Surinaamse kokosballetjes, beglitterde minidonuts… De zoetekauw zit goed bij Graziëlla

Daarnaast maakt ze ook hapjes, van de Antilliaanse melksnoepjes Ko’i Lechi en Surinaamse kokosballetjes tot de populaire Antilliaanse kaasballetjes en loempia’s. “Op dag één had ik meteen al vijf bestellingen. Ik had nooit verwacht dat het zo snel zo’n  succes zou worden.”

Het piekeren heeft plaatsgemaakt voor haar dromen volgen. Heeft ze al nagedacht over de toekomst? Graziëlla: “Mijn droom is een eigen winkel te beginnen. Waarin ik mijn producten verkoop maar ook de benodigdheden om ze zelf te maken. Het kan alle kanten op.”

Rust in mijn hoofd

Ze werkt harder dan ooit, en toch heeft ze rust in haar hoofd. “Ik doe weer wat ik leuk vindt. Ik heb het drukker dan vroeger, maar ik heb meer vrijheid en plezier. Voor mijn gezin was het even wennen dat ik de keuken als werkruimte gebruik, maar inmiddels gaat het hartstikke goed. Ik kan mijn tijd volledig zelf indelen, en de enthousiaste reacties van klanten maken me zo blij. Ik ben nu echt gelukkiger dan ooit. En mijn gezin ook.”

Nieuwsgierig naar wat Graziëlla allemaal te bieden heeft? Kijk dan even op haar website.

Lees ook:

Goed bezig! Den Haag FM zamelt cadeaus in voor Sinterklaas

Heftig maar waar: niet bij ieder kind komt de Sint langs dit jaar. Juist in de decembermaand zie je ...

Tyson zoekt een baasje die hem weer gelukkig maakt

Het Haags Dierencentrum verzorgt de opvang van thuisloze honden en katten in de regio Den Haag. Daar...

Bij dit Haagse bedrijf mag je de hele dag met Lego spelen en je krijgt nog betaald ook

Het Legoland Discovery Centre op Scheveningen gaat pas in 2020 open. Maar op dit moment zijn ze daar...

Bliep Bliep: In Den Haag is een UFO gespot

'Een rood licht met een blauw bolletje, een vliegende vuurbal, een snel bewegend wit licht.' Dit zij...

adv.