Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haagse Gigi reist de wereld rond en 140 duizend mensen kijken mee

Door Joyce Hoogland 12 januari 2021

Wij zijn heel de dag in alle hoeken van het web op zoek naar leuke verhalen over Den Haag en zo kwamen we op Instagram terecht bij Gigi Springer. Ze post prachtige foto’s van zichzelf op hele mooie plekken zoals de Bahama’s en Curaçao. En ze heeft meer dan 140 duizend volgers! Wie is zij? Wij spreken met haar af.

Met zoveel volgers op Instagram (60 k) en nog meer op Tiktok (80 k) word je al snel een influencer genoemd. “Ik vind dat eigenlijk niet zo’n leuke benaming. Ik beïnvloed mensen niet om bijvoorbeeld iets te kopen. Ik zie mezelf meer als een model en ik deel mijn foto’s graag.”

De wereld in

Gigi is pas 21 en heeft al heel veel van de wereld gezien, meer dan wij hier op de redactie in ieder geval. “Ik heb een half jaar in Amerika gewoond. Daar was ik au pair. In mijn vrije tijd ben ik het land doorgereisd. Van New York tot Miami.” Onderweg leerde ze een fotograaf kennen die prachtige beelden van haar schoot. “De mensen zijn daar heel open. In de lift of in de tram praten vreemden met elkaar. Je leert dus snel nieuwe mensen kennen. ”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gigi Louise Springer (@gigi.springer)

Een van Gigi’s grote dromen was zwemmen met varkens op de Bahama’s en dat heeft ze dus ook gedaan. Ook is Gigi naar Dubai geweest en haar moeder wilde altijd al naar Zweden dus daar zijn ze samen naartoe gereisd. Voor het RTL modellenprogramma Op Weg Naar Cannes ging ze naar Curaçao. “Nu kan ik natuurlijk even niet op reis, maar op de planning stond nog de westkust van Amerika met Hawaï. Ook wil ik graag naar de Malediven.”

Fotografie

Dat Gigi het goed doet voor de camera is wel duidelijk. En dat is een paar jaar geleden ook al opgevallen bij RTL. Ze werd namelijk, gewoon in de Haagse Spuistraat, gescout door een modellenscouter van het programma ‘I can make you a supermodel’. Het programma is terug te kijken op Videoland. Maar Gigi weet ook wat ze moet doen achter de camera.

“Ik heb het Grafisch Lyceum gedaan en ben erg geïnteresseerd in fotografie. Ik weet dus wel hoe ik een foto moet maken en kan dus mensen best goed redigeren. Als ik aan mijn ouders vraag een foto van mij te maken, laat ik eerst hun model staan. Dan weet ik hoe het plaatje eruit gaat zien en dan wisselen we van plek.”

Bijbaantje

Over ‘influencers’ wordt nogal eens luchtig gedacht. Gigi hoeft geen bijbaantje te hebben, ze kan nu leven van haar sociale media uitingen, máár ze is er wel heel veel mee bezig. “Ik zou niet eens weten hoeveel uur, waarschijnlijk meer dan een fulltime baan. De hele dag door ben ik ermee bezig. Even hier een fotootje, een filmpje, berichtjes beantwoorden etc. Maar het voelt niet als werk want ik vind het gewoon heel erg leuk.”

Wat ze in de toekomst wil gaan doen, weet ze niet precies. “Het lijkt me heel gaaf een programma te presenteren, maar op de cover van een tijdschrift wil ik ook wel staan.” Omdat Gigi bij haar ouders woont kan ze alle kanten op. “Ik kan zo een paar maanden op reis zonder vaste lasten te hebben.”

Wij wensen Gigi veel succes in haar carrière en blijven deze Haagse volgen. Heb jij een leuke baan, toffe hobby of een mooi verhaal om te vertellen? Neem contact met ons op en misschien komen we wel bij jou langs: [email protected].

Lees ook:

Jennifer had een adviesbureau maar startte haar eigen modelabel: ‘Hier word ik blij van’

Oh, wat zijn kleine ondernemers met grootse ambities toch leuk! En het is helemaal fijn als ze ook n...

Model Asiashay shopt het liefst goedkoop: ‘Mijn duurste jurkje ooit kostte €77,-‘

Elke week vragen we mensen in Den Haag wat ze dragen en waar ze shoppen. Deze week komen we Asiashay...

Luc Priester: Van fotomodel tot leraar Engels en rapper

De 33-jarige Luc Priester was fotomodel en is nu leraar Engels en rapper. Hij rapt vooral in het Ned...

adv.