Frank en Rogier worden steeds bekender, maar: ‘Ik woon veel liever in Den Haag dan aan de Côte d’Azur’

Foto: indebuurt Den Haag

Als je op de koffie komt bij Frank en Rogier, om te horen hoe het ze vergaat nu hun  nieuwe programma komende week op tv komt, neem je gebak mee. Van Maison Kelder natuurlijk. Maar al bij de voordeur houdt Rogier ons tegen: “Geen taart! We eten yoghurt. I’m on fucking television baby!” Het wordt een leuk gesprek met koffie voor mij, yoghurt voor Rogier en Frank eet een boterham.

Het is alweer een tijdje geleden dat we de mannen spraken en er is goed nieuws. Vanaf dinsdag 1 september zijn ze wekelijks te zien met ‘Frank & Rogier Checken in’, een programma waarbij ze samen Bed and Breakfasts stylen. Daar bovenop geven de mannen ook nog tips & tricks op het gebied van gastvrijheid en service. “We hadden zelf nog nooit in een B&B gelogeerd”, geeft Frank toe. “Wij zijn meer van de hotels, dan kun je de deur dichtgooien en je afzonderen. In een B&B woon je echt bij iemand in, dat is niet zo ons ding”, vult Rogier aan.

Verhuizing naar RTL

Rogier en Frank zijn van SBS, waar ze Paleis voor een Prikkie maakten, verhuisd naar RTL. Frank: “We zijn hier zó op ons plek. We hebben niet alleen een geweldig team waar we het programma mee maken, maar ook de mensen bij de zender hebben ons echt binnengehaald als familie. Als ik bijvoorbeeld een vraag heb en ik bel Peter (Peter van der Vorst, programmadirecteur bij RTL), neemt hij altijd op en neemt de tijd. Dat was bij SBS wel anders, pas toen we aangaven dat we liever naar RTL gingen belde de directeur pas op. Dat had hij nog nooit gedaan”.

Corona

Rogier: “We zitten nu nog middenin de opnames en het is soms best lastig met die maatregelen. Als het goed is, is het programma zo gefilmd dat je niet ziet dat we rekening hielden met de afstand. Want als het programma straks, na corona, nog eens herhaald wordt ziet dat er heel stom uit.” Frank vult aan: “Rogier ging heel goed om met corona, maar ik niet. Ik ben een mensenmens dus ik ging toch de deur uit om, op afstand, met vrienden koffie te blijven drinken. Maar ik ben 74 dus ik moet het niet krijgen, ik hoop dat de situatie snel voorbij is.”

Nieuw programma

In hun nieuwe programma helpen Frank en Rogier  noodlijdende B&B’s. En dat doen ze nog steeds met behulp van… “Marktplaats, Facebook en natuurlijk de kringloop”, gilt Rogier die in de keuken nog een kopje koffie haalt. “We halen er nog steeds de mooiste dingen vandaan. En voor heel weinig geld, want de B&B’s die we helpen hebben vaak geen geld. En Douwe en Erwin, de klussers waar we al een paar seizoenen mee werken, zijn ook meegekomen met ons. Dus die timmeren en verven alles zo prachtig. Dan komen wij met de meubels en styling en dan is de B&B weer een plaatje”.

Op de vraag of ze stiekem ook wel eens iets voor zichzelf halen is Rogier heel stellig: “Nee, we hebben al zoveel.” Maar Frank geeft toe dat er beneden toch twee erg mooie ornamenten staan uit de kringloopwinkel die ze voor de laatste opnames bezochten, en dat Rogier de suikerpot op tafel ook onlangs heeft aangeschaft. “Ja ok, ik heb ook onlangs een porseleinen beeld van een hond gekocht en Chinese kopjes, maar verder écht niks”.

Lezersvragen

Gelukkig hebben Frank en Rogier ook nog tijd voor wat vragen van lezers. Zo wilde Anita bijvoorbeeld weten of het getrouwde stel liever in Den Haag of in de Côte d’Azur is aangezien ze op beide plekken een huis hebben. “Weet je wat het is”, zegt Frank. “Ik wil er graag wonen, maar als we daar zijn willen we niet meer weg en als we hier zijn heb ik ook geen zin om te vertrekken.” Rogier: “Hier hebben we meer familie en vrienden en daar is schonere lucht. Maar ja we vinden die Fransen vaak niet echt aardig, dus de Côte blijft vakantie en Den Haag is ons thuis.”

Met de vraag van Bianca sluiten we af, want wat vinden de lovebirds eigenlijk elkaars beste en slechtste eigenschap? “Het mooiste aan Rogier is dat hij zo ijdel is, dat vind ik heel leuk. Dat hij verwend is, vind ik iets minder.” Rogier: “Frank is altijd positief, maar de boog is altijd gespannen.” Frank: “Ik heb gewoon ADHD, er zijn weinig mensen van mijn leeftijd met zoveel energie. Dat is echt boffen.”

‘Frank & Rogier Checken in’ is vanaf dinsdag 1 september om 20.30 uur bij RTL 4 te zien.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Inwoner van de Week

Ga naar “Elias begon in de Haagse politiek, en staat nu met Hollandse meezingers op feesten en partijen”

Elias begon in de Haagse politiek, en staat nu met Hollandse meezingers op feesten en partijen

Ga naar “Britt doet mee aan het WK ijszwemmen: ‘De pijn gaat weg, maar koud blijft het wel’”

Britt doet mee aan het WK ijszwemmen: ‘De pijn gaat weg, maar koud blijft het wel’

Ga naar “Noor is onze kerstengel en dit is waarom”

Noor is onze kerstengel en dit is waarom

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • 16:00 - 22:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

 • Xenos
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag”

Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag

 • Indebuurt Den Haag
 • Tijdelijk
Ga naar “Operator Bediencentrale Tunnels”

Operator Bediencentrale Tunnels

 • Gemeente Den Haag
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023