Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ferry heeft een bijzonder beroep: ‘Zodra de artiesten geboekt zijn, begint het’

Door Alice van der Laan 18 juni 2019

Hagenees Ferry Bovet (54) leeft in extremen. Overdag is hij bibliothecaris in de centrale bibliotheek, ’s avonds (en in het weekend) interviewt hij alle grote artiesten van Parkpop. Dan heb je vast een boel mooie verhalen? Zeker wel!

Zodra de artiesten van Parkpop bekend zijn, begint voor Ferry het leukste (en drukste) moment van het jaar. Tot aanvang van Parkpop reist hij de artiesten achterna om ze het hemd van het lijf te vragen. Nja, eigenlijk stelt iemand anders de vragen. Hij filmt het.

Backstagepasjes

Tijdens het VWO richtte Ferry een magazine op met schoolvrienden. Het tijdschrift had de gezellige naam: Heavy Metal Demons (Ferry was diehard hardrockfan). Toen hij 17 jaar was kreeg hij de opdracht om de band Tank te interviewen omdat zij op de tweede editie van Parkpop stonden. Van de band kreeg hij een backstagepasje voor Parkpop en een jarenlange relatie was begonnen.

Verstoppen onder het podium

Er is veel veranderd in de afgelopen jaren, vertelt Ferry. ”Het is nu veel professioneler dan vroeger natuurlijk. Je had toen geen podiumbouwers bijvoorbeeld. Er kwamen steigerbouwers langs om een podium in elkaar te zetten.” Ook de dranghekken waren niet wat ze nu zijn.

”In 1989 kwam de band Living Colour. Wij stonden met een groepje fotografen voor het podium, maar door de enorme mensenmassa hielden de dranghekken het bijna niet meer. We konden niks anders dan onder het podium verstoppen als de dranghekken het zouden begeven.” Dat soort taferelen hebben we nu gelukkig niet meer.

Relaxte sfeer

Wat zo bijzonder is, is de relaxte sfeer op Parkpop, zegt Ferry. ”Op enkele uitzonderingen na, gaat het altijd goed op dit festival. In de jaren ’80 kwamen de Hells Angels naar Parkpop. Dat was wel spannend. Tientallen motoren reden over de Soestdijksekade, zo het terrein op. Maar er was niks aan de hand, de sfeer was heel relaxt en al die motoren trokken ontzettend veel bekijks.”

Ferry Bovet | Beeld: indebuurt Den Haag

Bibliothecaris

Dit werk is natuurlijk heel wat anders dan het werk bij de bibliotheek. Ferry ziet het graag zo en hij wil in ieder geval het 40e jubileum van Parkpop nog mee maken. ”Ik vind het werk leuk om te doen en als de organisatie mij er ook bij wilt houden, ga ik nog niet weg!”

Lees ook:

René Bom gaat nog elke dag op jacht naar Pokémons

In de zomer van 2017 zaten wij met René Bom op het Plein. Lekker in het zonnetje met een bakkie koff...

Jhilani: ‘Toen ik voor het eerst moest zingen, scheet ik echt in mijn broek’

Jhilani Wijsman is nog niet zo lang op professioneel niveau bezig met muziek maken en nu al valt hij...

adv.