Elodie: ‘Ik werd neergezet als de bitch van het huis’

Elodie
Elodie

Elodie was recentelijk elke week te zien in het spraakmakende televisieprogramma Ex On The Beach van MTV. Hiervoor vlogen een bups hitsige Nederlanders naar het exotische Thailand en dat deden ze niet om zichzelf een boeddhistische levensstijl aan te meten. Maar om zich met hun exen te herenigen. Haagse Elodie vertelt over haar avontuur en wat het haar heeft gebracht. 

Wij hebben met Elodie afgesproken op het dakterras van Bleyenberg in Den Haag. Een van haar favoriete plekjes. Vorige week was de laatste aflevering van het programma waar zij deel van uit maakte en nu is ze vooral druk met ‘alle ballen in de lucht te houden’.

Vrijwilligersstage in Bali

Van Elodie verwacht je misschien een ‘lang leven de lol’ mentaliteit, maar niets is minder waar. Ze is namelijk druk bezig met haar studie voeding & diëtetiek, haar twee banen en vrijwilligersstage bij Stichting Kolewa waar ze in september voor 20 weken naartoe vertrekt. Door middel van crowdfunding en een closetsale probeert ze geld in te zamelen voor de stichting. ”Iedereen mag een bijdrage doen, dus als je nog een leuke stand kan vullen ben je welkom!”

Tekst gaat verder onder de foto

Elodie bij Bleyenberg

Hele normale meid

Elodie werkt naast haar studie bij sportschool Basic Fit als gastvrouw en is huishoudelijke hulp bij twee gezinnen. Dat vindt ze ontzettend leuk. “Ik vind het gewoon fijn, het schoonmaken. Het werkt therapeutisch. Maar als ik thuis ben hoef ik geen stofzuiger meer aan te raken hoor!” Gelukkig is ze bijna klaar met haar studie. Na haar stage gaat ze afstuderen op haar voormalige middelbare school ‘Hofstad Lyceum’ en dan kan het echte leven beginnen.

Als je het zo druk hebt blijft er weinig tijd over voor feestjes zou je denken. Daar is ook niet veel aan in Den Haag volgens Elodie. Ze weet naar eigen zeggen ook ‘echt niet waar ze heen moet’. Elodie is niet geboren in Den Haag maar op haar zesde naar Den Haag verhuisd. Ze zegt dan ook lachend dat ze een ‘import-Hagenees is’.

Ik ben een import-Hagenees!

Dan doe je opeens mee aan Ex On The Beach

”Ik ben er in gestapt met het idee van:’Ik zie wel wat me overkomt’. Mensen zeiden altijd dat ik ook wat met TV moest doen dus toen heb ik me maar opgegeven. Ik was het op een gegeven moment vergeten dat ik me had opgegeven tot ik gebeld werd dat ik langs mocht komen. Ik kreeg te horen dat ik te weinig exen had en of ik er nog een paar kon opgeven. Met andere woorden: ‘scharrel nog maar even rond’. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Sowieso scharrelen met die intentie heeft niet de gewenste uitwerking.”

Ik kreeg te horen dat ik te weinig exen had en of ik er nog een paar kon opgeven

Eenmaal in Thailand was het drie weken non-stop alchohol. En dat was best heftig. Daarnaast heb je constant camera’s op je gericht, als een soort Big Brother, maar dan met alleen maar exen.

Geen spijt

Wie het programma bekeken heeft weet dat het geen award zal winnen voor vredelievendheid. Elodie komt dan ook een aantal keer in beeld terwijl ze in alle staten is. ”Ik heb geen spijt, want ik ben te allen tijden mezelf gebleven. Ik weet dat ik een handje met mensen om me heen heb die sowieso van me houden, ook al gooi ik met koffers. Wat de rest er van vindt maakt me niet uit.” Over haar uitspraken zegt ze het volgende: ”Ik heb ook best wel heftige uitspraken gedaan ja, maarja, dat ben ik. Dat is denk ik ook wel een Haags dingetje, gewoon zeggen waar het op staat. Ik heb daar echt geen spijt van.”

Tekst gaat verder onder de foto

Elodie

Aardiger in het echt

Reacties van mensen op straat zijn positief en Elodie hoort dan ook vaak dat ze ‘aardiger is in het echt’. ”Ik werd neergezet als de bitch van het huis terwijl ik dat helemaal niet ben. Ik ben altijd vrolijk, ik zet me in voor leuke dingen en hoor ook vaak van mensen dat ze juist vrolijk van mij worden. Ik ben niet nep geweest in het programma, ik kan namelijk echt zo uit m’n slof schieten maar er is wel meer dan dat. Ik kan het daarom alleen maar waarderen als mensen het gesprek met mij aan durven te gaan.”

Ik wil een palmboom!

Is een veel gehoorde uitspraak van Elodie in het programma. Goed nieuws voor de fans, want een paar van deze leuke uitspraken zijn nu te koop! De toekomst voor Elodie ziet er dan ook rooskleurig uit. Haar eigen merchandise is sinds twee weken te koop, ze vertrekt bijna naar het zonnige Bali en haar vlogs gaan als een speer. Leuk weetje: in september starten de opnames voor het nieuwe seizoen, wat voor jou?

Wil jij Elodie helpen met haar inzameling voor stichting Kolewa? Kijk dan hier.

Meer in deze categorie

Inwoner van de Week

Ga naar “Elias begon in de Haagse politiek, en staat nu met Hollandse meezingers op feesten en partijen”

Elias begon in de Haagse politiek, en staat nu met Hollandse meezingers op feesten en partijen

Ga naar “Britt doet mee aan het WK ijszwemmen: ‘De pijn gaat weg, maar koud blijft het wel’”

Britt doet mee aan het WK ijszwemmen: ‘De pijn gaat weg, maar koud blijft het wel’

Ga naar “Noor is onze kerstengel en dit is waarom”

Noor is onze kerstengel en dit is waarom

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg pantoffels € 74,99”

Ugg pantoffels € 74,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Operator Bediencentrale Tunnels”

Operator Bediencentrale Tunnels

 • Gemeente Den Haag
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023