Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dj Outsiders: ‘In China is hardstyle nu helemaal hot’

Door Joyce Hoogland 3 juli 2018

De Haagse dj Outsiders reist de wereld rond met zijn hardstyle hits, hij heeft zijn eigen podium op Dance Valley en sinds kort is hij ook de eigenaar van een snackbar. “Ik dacht fuck it, koop gewoon een snackbar”.

Dj Outsiders, ofwel Cem Araci, is opgegroeid in de Haagse volkswijk Spoorwijk en om de hoek woonde dj Darkraver. “Dankzij hem ben ik hardcore muziek gaan maken”, aldus Cem.

Schoolfeestje

“Ik kom niet uit een muzikale familie, ik heb dus alles zelf moeten uitvinden”, vertelt Cem. Als jonge jongen hield hij van de meest uiteenlopende muziek van Micheal Jackson tot harde metal van Slayer. “Ik kocht al lp’s voordat ik een platenspeler had, gewoon om erbij te horen.”

Toen Cem op zijn 18de voor het eerst een schoolfeestje verzorgde in club Select, waar hij natuurlijk zelf achter de draaitafel stond, ging het balletje rollen. “Er kwam veel publiek, dus ik werd gevraagd om vaker te draaien”. En zo kwam Cem in steeds grotere en bekende clubs te staan zoals de Asta en Le Paris maar ook op festivals zoals Defqon, Dance Valley en Mysteryland.

‘Ik heb altijd heimwee naar Den Haag’

Cem is een echte trotste Hagenees en zou nergens anders kunnen wonen. Toch treedt hij niet veel op in onze stad. “Den Haag is een echte rockstad, maar voor dance of hardstyle is weinig plek. Gelukkig komen er wel steeds meer festivals zoals The Crave, Den Haag Outdoor en ik heb mijn eigen feesten onder de naam Rebl City.” Onder die naam is er bijvoorbeeld op 12 augustus een heus strandfeest dat Cem samen met Jebroer organiseert.

De meeste Nederlandse fans zitten in Brabant en Limburg maar Cem reist veel verder. In China is bijvoorbeeld hardstyle nu helemaal hot en in de zomer toert hij langs alle Europese strandbestemmingen. “De zomer is wel pittig hoor. Ik slaap eigenlijk bijna niet horizontaal alleen zittend in het vliegtuig. Ik sta elke avond in een andere club en vaak vertrekken wel al na het optreden. Ook heb ik altijd heimwee naar Den Haag. Het mooiste is dan wanneer ik na de zomer naar huis ga. We rijden dan over de A12 en het zien van de Haagse Skyline geeft mij het gevoel van thuiskomen. ”

Snackbar

Veel mensen associëren hardstyle/core met drugs “Toen ik zelf nog op stap ging heb ik heus wel een drugstijd gehad. Maar daar ben ik mee gestopt. Ik hou wel van een drankje. Verder heb ik het niet nodig. Ik ben echt een podiumbeest. Het optreden geeft mij energie en een echte kick!”

Mede dankzij dat geliefde drankje is Cem nu niet alleen producer en dj maar ook eigenaar van een snackbar, wattt?! “Ik ken de eigenaar van de Febo snackbar aan de Lange Poten. Tijdens een avondje doorzakken zei hij dat hij wel terug wilde naar Amsterdam en ik zei voor de grap dat ik zijn snackbar wel wilde”, vertelt Cem lachend.

“De volgende ochtend dacht ik ‘fuck it we doen het gewoon’. Maar ik wilde het wel serieus aanpakken, want als ik iets doe wil ik het ook goed doen.” Uiteindelijk is Cem een samenwerking aangegaan met de eigenaar van Luden aan het Plein. “Rebl Snacks is niet zomaar een snackbar met ingevroren burgers. Nee, wij bereiden elke dag alles vers. Ook verkopen we zoete aardappelfriet, dat zie je niet snel he. Verder is het echt een coole snackbar met creatieve mensen. Mijn uiteindelijke doel? De snackbarkoning van Den Haag worden.”

Lees ook:

Remco Visker

Rockster Remco Visker: ‘Ik hou van muziek waarin ik al mijn energie kan stoppen’

Wij zagen een paar weken geleden, tijdens de Haagse Nachtburgemeesterverkiezing, gitarist Remco Visk...
Pat Smith. Foto Joyce Hoogland

Wordt Pat Smith de nieuwe nachtburgemeester van Den Haag?

Tijdens het uitgaan in Den Haag kun je haast niet om Pat Smith heen. De zanger van de Haagse band Sp...

adv.