Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Désirée kleedt elke dag 161 etalagepoppen van de Haagse Primark aan

Door Allan Vos 11 juni 2019

Tijdens het winkelen heb je het je wellicht nooit afgevraagd, maar wie kleedt nou eigenlijk al die etalagepoppen? Wij spraken met Désirée Kuiper die samen met haar team niet alleen alle etalage’s, torso’s en poppen aankleedt, maar ook de sfeer van de winkel en winkelrekken bepaalt.

“Om de twee weken gooien we de hele winkel om,” vertelt Désirée enthousiast terwijl ze de winkel laat zien. “Maar elke dag is er een hoop werk op styling gebied hoor, het hele team (5 man in totaal) begint om 7 uur ’s ochtends.” Sinds 2017 werkt Désirée in het Haagse filiaal van Primark als VM manager en zorgt ervoor dat de winkel er aantrekkelijk uitziet.

On Trend

“Ik heb mijn opleiding tot etaleur en styliste gevolgd in Utrecht, aan het Nimeto. Meteen daarna ben ik als etaleur voor Douglas gaan werken en ik heb ook nog bij Ikea als interieurdesigner gewerkt voor ik bij V&D aan de slag ging.” Inmiddels werkt ze twee jaar bij Primark waar ze moet zorgen dat de winkel helemaal ‘on trend’ is.

“Dat houdt in dat we vanuit het hoofdbureau een stijlgids ontvangen met daarin alle hippe modetrends van het moment. Daarmee gaan we aan de slag en richten we de winkel in. We kleden dan de etalagefiguren aan met complete sets kleding en hangen alles makkelijk in de buurt zodat je niet hoeft te zoeken als je de look wilt kopen. Zo hoef je zelf niet de hele winkel door.”

Styling

Désirée en haar team hebben het flink druk in de enorme winkel. “De verkoop hier gaat zo snel. Soms heb je in de ochtend heel erg je best gedaan om een mooie hoek te stylen en zijn ’s middags alle artikelen verkocht. Dat betekent dat je weer van voren af aan moet beginnen, maar óók dat we ons werk dus goed hebben gedaan. Het gaat immers om de verkoop.

Vooral op maandag ochtend is het soms schrikken (in het weekend is het te druk in de winkel om de etalage’s en presentaties aan te passen, dus worden er door het VM team geen grote veranderingen gedaan), dan is er vaak zo veel uitverkocht en hebben we echt flink wat werk voor de winkel open gaat.

Gelukkig beginnen we om 7 uur ’s ochtends want het is heerlijk om een lege winkel onder handen te nemen. Ook heerlijk is dat we als eerste de nieuwe kleding in onze handen hebben. Alleen zorgt dat soms wel dat we iets te veel leuke kleding kopen.”


Meer over Primark ontdekken?

Primark kledingwinkels

Geopend09:00 - 20:00

Spui 50, Den Haag

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.