ADO-fan Emma zit al een week in spanning voor de finale: ‘dit pakken ze ons niet meer af’

Emma Haasnoot en haar vriendinnen bij de wedstrijd Excelsior ADO. Foto Privé

De 29-jarige Emma Haasnoot uit Scheveningen mist geen wedstrijd van ADO Den Haag. Elke week support zij met haar vriendinnengroep de voetballers, tijdens de thuis én uitwedstrijden. Deze week was het wel heel erg spannend. “Het is heel bijzonder dat ze ondanks alle tegenslagen dit toch weten te flikken.”

ADO Den Haag voetbalt namelijk in de play-off finale voor een ticket terug naar de Eredivisie. Afgelopen dinsdag speelde de club 1-1 uit bij Excelsior en zondag is de return in Den Haag.

Vriendinnen

Emma voetbalt al sinds haar 8ste bij SV08 en is groot fan van ADO. Leuk detail: Haar moeder is fan van Feyenoord. Die had dus ook een spannende week. Jammer genoeg liep de finale voor Feyenoord niet zo goed af, hopelijk wint ADO Den Haag zondag wel.

“De sfeer in het ADO stadion is echt onwijs gezellig”, zegt Emma. Sinds 5 jaar zit zij elke thuiswedstrijd, met vier vriendinnen, in sfeervak midden noord. “Inmiddels kennen ze ons wel. De mannen moeten altijd lachen als wij weer met een tray vol bier langslopen.” Sinds twee jaar is Emma ook bij alle uitwedstrijden en de play-offs zijn daarop geen uitzondering. Dinsdag zaten de vijf meiden op de uittribune bij Excelsior in Rotterdam en zondag in een vol ADO stadion.

“Wat een wedstrijd! Het was zó ontzettend spannend”, vertelt Emma na de eerste finalewedstrijd. “De sfeer was super goed, iedereen had er zin in. We zaten in een uitverkocht uitvak, waarin de spanning om te snijden was. Toch waren we voorzichtig optimistisch: gaat het ons dan toch lukken!? Na alle tegenslagen dit seizoen.”

Het werd een hele spannende wedstrijd, met een slechte eerste helft. “De Haagse Bluf ontbrak en Excelsior kreeg een aantal goede kansen. Een godswonder dat we met 0-0 de rust in gingen.” In de tweede helft kwam ADO zelfs achter te staan. “Het was nagelbijten met een hartslag van 90. Gelukkig werd ADO beter. Toen in de blessuretijd de 1-1 werd gemaakt ging het helemaal los! Juichen, schreeuwen, ongeloof. Zoveel emoties tegelijk!”

Degradatie

“Natuurlijk was de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie een domper, maar daarnaast was het wel goed voor de sfeer in het stadion. Elke keer het team zien verliezen voelde als zelfkastijding. Veel supporters bleven thuis. Nu zitten we weer eens in een uitverkocht stadion en kunnen we weer juichen!”

ADO Den Haag heeft flink wat tegenslagen gehad, financieel gaat het niet lekker en de trainer blijkt ook nog eens niet de juiste diploma’s te hebben. “Ondanks al die tegenslagen weten ze het gewoon te flikken. Eerst periodekampioen en nu de play-offs.”

Stress

Het is niet altijd makkelijk supporter te zijn van ADO Den Haag. Het is niet voor de hand liggend dat elke wedstrijd gewonnen wordt. “Ik zit al sinds vorige week zaterdag in spanning. We wonnen niet zomaar de halve finale van Eindhoven. Ze begonnen de wedstrijd niet al te best. En toen ze gewonnen hadden was daar nog niet de ontlading, want we waren er nog niet.” Zondagmiddag zaten Emma en haar vriendinnen achter de laptop om kaarten te kopen voor de finales. “De site liep ook nog eens vast, maar het is ons gelukt. We zijn erbij.”

Finale

Zondag 29 mei is de return van de finale in het ADO Den Haag stadion. “Zondag nog één finale. Nog één keer alles geven. We zijn al zover gekomen, dit pakken ze ons niet meer af!”, zegt Emma vol vertrouwen. Volgens de trouwe supporter wordt het een geel-groene heksenketel met vuurwerk en muziek en er worden 13.000 geel-groene shirts uitgedeeld aan het publiek. “Alles wordt uit de kast gehaald om Excelsior een ontvangst te geven waar ze knikkende knieën van krijgen.”

Lees ook…

ADO Den Haag

Haags Kwartier 55, 2491 BM Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

ADO Den Haag

Haags Kwartier 55, 2491 BM Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Inwoner van de Week

Ga naar “Elias begon in de Haagse politiek, en staat nu met Hollandse meezingers op feesten en partijen”

Elias begon in de Haagse politiek, en staat nu met Hollandse meezingers op feesten en partijen

Ga naar “Britt doet mee aan het WK ijszwemmen: ‘De pijn gaat weg, maar koud blijft het wel’”

Britt doet mee aan het WK ijszwemmen: ‘De pijn gaat weg, maar koud blijft het wel’

Ga naar “Noor is onze kerstengel en dit is waarom”

Noor is onze kerstengel en dit is waarom

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg pantoffels € 74,99”

Ugg pantoffels € 74,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Operator Bediencentrale Tunnels”

Operator Bediencentrale Tunnels

 • Gemeente Den Haag
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023