Inge schreef een Haagse thriller: ‘Ik houd van een goede plot twist’

Inge van Prooijen. Foto indebuurt

Een lijk in de gracht bij de Prinsessewal en een stalker in de Bomenbuurt. Dit zijn de ingrediënten van de spannende Haagse thriller ‘Zonder Angst’. Wij spreken de schrijver, Inge van Prooijen in Perron X Coffee aan de Torenstraat, een van de Haagse zaakjes waar de hoofdpersonage graag komt.

Inge wilde altijd al een boek uitbrengen, maar durfde nooit de stap te wagen. “Ik heb veel plotten geschreven, soms zelfs een paar hoofdstukken voordat de teksten in de prullenbak verdwenen”, zegt Inge. Het aantal boeken dat uitgevers binnenkrijgen ontmoedigde haar ‘waarom zouden ze mijn boek willen uitbrengen’, dacht ze dan. Gelukkig heeft ze uiteindelijk wel doorgezet. Donderdag komt haar thriller ‘Zonder angst’ uit. Wij mochten alvast een exemplaar in ontvangst nemen.

Zonder angst
Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk: ‘Monsters onder mijn bed’. Ze helpt cliënten van angsten af. Als de jonge studente Julia in een sessie vertelt dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn. Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor de therapeut. Hoe ver mag ze gaan om Julia te helpen?

Dicht bij jezelf

“Voor een schrijver is het handig om dicht bij jezelf te blijven, om te schrijven over dingen die je kent.” En dat heeft Inge gedaan. Cleo, om wie het boek draait, is therapeut. Inge werkt zelf ook in de geestelijke gezondheidszorg én het verhaal speelt zich af in Den Haag waar Inge is opgegroeid. Ze woonde namelijk in de Bomenbuurt en nu in het centrum met haar man Bob en zoontje Dice.

“Ik vond het leuk om horeca waar ik zelf graag kom te noemen in het boek. Ik schreef het boek in de coronaperiode, toen alles dicht was. Op deze manier wilde ik de ondernemers een beetje steunen.”Onder andere de hippe 80’s lunchroom Haley’s Comet in de Piet Heinstraat komt voor in het verhaal, bij Van Kinsbergen wordt een wijntje gedronken en bij Perron X Coffee een kop koffie gehaald. In de laatste lunchroom heeft Inge zelfs een deel van het verhaal geschreven, zittend aan de grote tafel naast de bar.

Thriller

Inge’s grote hobby is lezen, ze leest graag verschillende genres maar het liefst thrillers. Haar grote voorbeelden zijn dan ook Lisa Cartney en Harlan Coben. “Ik ben geïnteresseerd in de menselijke geest. Daarom werk ik ook in de geestelijke gezondheidszorg. Aan psychologische thrillers vind ik het interessant dat de dader altijd een motief heeft voor zijn handelingen. Daarbij vind ik het leuk als de lezer elke keer weer op een ander pad wordt gebracht. Ik houd echt van een goede plot twist.”

Lees verder onder de afbeelding >>>

Zonder Angst

De thriller ‘Zonder angst’ is daarin zeker geen uitzondering. Tot op het laatste moment word je verrast met verrassende plotwendingen. “Toen ik met mijn vriend op vakantie was in Frankrijk, heb ik besloten dat ik een boek van a tot z zou schrijven. Ik was toen zwanger en er heerste corona, dus er was weinig afleiding. Ik begin een verhaal altijd met het plot, al is dat tijdens het schrijven nog wel eens aangepast. Op het laatste moment heb ik zelfs de dader nog veranderd.”

Vroeger was het vinden van een uitgever voor Inge de grote drempel die haar tegenhield een boek te schrijven, nu bleek dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ze stuurde haar boek naar drie uitgevers en al na drie weken werd ze gebeld door een redacteur van De Crime Compagnie. “Ik heb daarna nog wel wat dingen moeten aanpassen. De proefversie is door een aantal mensen gelezen en niemand van hen wist bijvoorbeeld wat een fietsnietje was. Dat woord heb ik maar vervangen voor fietsenstalling.”

Presentatie

Het is duidelijk dat als Inge iets doet ze zich er helemaal in vastbijt. Afgelopen week is ze op bezoek geweest bij de Haagse burgemeester om het eerste exemplaar te overhandigen en morgen (donderdag 19 januari) is de boekpresentatie in boekhandel Paagman in het centrum. “Er hebben zich al vijftig mensen voor ingeschreven!” In de boekhandel wordt zij geïnterviewd door Marlieke Koks, een van de influencers die ook in haar boek voorkomt.

Inge bij burgemeester Jan van Zanen. Foto Privé

De campagne van de eerste thriller van Inge begint net en het tweede boek ligt al klaar om uit te geven. “Het verhaal is al af. Het is weer een thriller. Dit keer speelt het zich af in het Benoordenhout, waar ik ooit als nanny heb gewerkt.”

Lees ook…

Meer in deze categorie

Inwoners

Ga naar “Zien! Deze twee bekende stadsgenoten doen mee aan Het Perfecte Plaatje”

Zien! Deze twee bekende stadsgenoten doen mee aan Het Perfecte Plaatje

Ga naar “Welke Haagse jarige, gehuwden, new-born of jubilaris mag van jou in het zonnetje?”

Welke Haagse jarige, gehuwden, new-born of jubilaris mag van jou in het zonnetje?

Ga naar “Elias begon in de Haagse politiek, en staat nu met Hollandse meezingers op feesten en partijen”

Elias begon in de Haagse politiek, en staat nu met Hollandse meezingers op feesten en partijen

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

 • Xenos
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag”

Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag

 • Indebuurt Den Haag
 • Tijdelijk
Ga naar “Operator Bediencentrale Tunnels”

Operator Bediencentrale Tunnels

 • Gemeente Den Haag
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023