Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Het perfecte rondje Den Haag’: via deze app loop je tóch hardloopwedstrijden

Aangeboden door NN Running Day 15 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Den Haag? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Rogier deed ook mee: “Bij een volgende editie zou ik zeker weer meedoen.”

Rogier de Jong (47) uit Den Haag is sinds een aantal jaar fervent hardloper. Dat begon toen hij in Brazilië was, volgens hem hét hardloopland van Zuid-Amerika. Eenmaal weer terug in Nederland is hij ook hier aan wedstrijden gaan meedoen.

Wedstrijd vanuit huis

Afgelopen zondag deed hij dus mee aan de NN Running Day. Tijdens dit event kun je via een speciale app deelnemen aan één van de zes bekendste hardloopwedstrijden van Nederland, die dit jaar helaas niet door zijn gegaan. Dankzij de app kan dat toch: kies een wedstrijd, stop je oordoppen in en begin te lopen – gewoon vanuit huis.

Nieuwe route

Rogier deed mee aan de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam. Tien en een halve kilometer door Den Haag. “Het leuke was dat de applicatie zelf met routesuggesties komt, op basis van de race die je ingeeft. Dat was precies een mooi rondje door Den Haag. Daardoor liep ik een andere route dan ik normaal doe, wat juist leuk was. ’s Ochtends vroeg twijfelde ik heel even of ik zou gaan, want het regende keihard. Maar ik had alleen de eerste kilometer regen, daarna werd het droog. Ik had wel wat water in mijn schoenen, maar ach, dat liep ik er wel uit.”

Leuke ervaring

“De beleving die de app meegeeft vond ik echt boven verwachting. Als je je ogen dicht zou doen, leek het net alsof je met een grote groep door de straten rende, met publiek langs de kant. Plotseling hoorde je You’ll Never Walk Alone, of werd je toegesproken door burgemeester Aboutaleb. En elke kilometer kreeg je een update over waar je in Rotterdam zou rennen. Echt een heel leuke ervaring, ik zou een volgende keer zeker mee willen doen.”

Tweede editie NN Running Day

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.