De favoriete uittips van Alice: op deze Haagse plekken zit je goed met de (kleine) kids

De diehard fans van indebuurt kennen mij misschien nog want een aantal jaar geleden was ik deel van team indebuurt (als commercieel redacteur). Nu vier jaar, een kind en een hoop slapeloze nachten later, ga ik voor jullie op zoek naar de pareltjes van het Haagse leven.

En dan voornamelijk het leven mét kind. Want als je moeder (of vader) wordt is je leven niet voorbij, maar een middagje terrassen bij café Emma met een rondrennend (lees: gillend) kind zit er niet meer in. Maar, waar moet je dan heen? Toen ik moeder werd moest ik Den Haag opnieuw ontdekken en toen bleek dat het hier, ook voor ouders met kinderen, een feestje is om te wonen.

Tips met kids

De komende tijd deel ik elke maand mijn tips met jullie, zodat jullie in ieder geval 1 dag in de maand niet hoeven bedenken wat leuk is om te doen. Van yogalesjes in een kinderdagverblijf tot restaurants waar niet alleen jij, maar ook je kinderen blij van worden. Wil je meer tips? Volg mij dan op instagram via @eettipsvoorkids. Maar voor nu, eerst mijn Haagse favorieten:

Pluk!

Hier krijg ik het gevoel alsof ik op vakantie in Drenthe ben, en dat terwijl deze locatie slechts 5 minuutjes fietsen verwijderd is van mijn huis. Midden in het bos staat een boerderij met een stuk land eromheen. Hier staan paarden (waar kinderen op vaste momenten op mogen rijden), ezels, geiten en andere boerderijdieren. Je kunt fruit plukken in de pluktuin, wandelen in het bos en héérlijk lunchen. Wat ik zo leuk vind aan deze plek is dat kinderen hier lekker kunnen ‘lummelen’ in de natuur. Mijn dochter kan zich uren vermaken in de grote zandbak terwijl ik geniet van een lekker kopje koffie. Alles van de menukaart is huisgemaakt, biologisch, vegetarisch en zoveel mogelijk van eigen land.

Foto: Alice van der Laan / indebuurt

Pluk! Den Haag

4,4
(540)

Loosduinse Hoofdstraat 1184A, 2552 AV Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Kunst en Kids café

Je kent ze wel, van die dagen dat het weer te druilerig is om naar buiten gaan maar de hele dag binnen blijven overleven overleeft ook niemand. Zie hier: het Kunst en Kids Café aan de Acaciastraat 182. Wát een uitvinding. Het Kunst en Kids Café is vanaf 13.30 een kinderdagverblijf (check de website voor actuele openingstijden: kunstenkidscafe.nl). Maar daarvoor is het een lunchroom waar je kindje heerlijk met andere kinderen kan spelen.
De menukaart is overigens georiënteerd op kinderen. Verwacht hier dus geen gepocheerd eitje met zalm, maar rozijntjes, bananenbrood, knijpfruit of een pakje sap. Ook geven ze hele leuke lesjes zoals muziek op schoot, Zumbini, of doe zelf mee met een pilates lesje terwijl je dreumes lekker rondkruipt. Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen. Daarna betaal je €2,50 entree per kind.

Foto: Alice van der Laan / indebuurt

Framblij

Leuk en leerzaam! Een middagje fruit plukken bij de gezelligste kas van Nederland. Je moet voor dit uitje wel de heilige grens oversteken naar het Westland (Zwartendijk 11 in Monster) maar je krijgt er een prachtmiddag voor terug. Er zijn allerlei soorten fruit te plukken die je niet alleen mag proeven maar waar je ook een hoop van leert! Zo staat er bij elke fruitsoort een bordje met wat voor goeds erin zit. Uitgeplukt? Dan is het tijd om te spelen op de crossbaan, de mega zandbak, de buitenspeeltuin of ga helemaal los in de verkleedkist. Reserveren bij Framblij is verplicht en mogelijk tot en met oktober. Entree kost € 2,50 p.p.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Anneke tweedehandskleding

In een zijstraatje van de Frederik Hendriklaan vind je het boetiekje van Anneke Tweedehandskleding. Ik kom hier al sinds ik zelf kind ben. Het leuke aan deze zaak is dat Anneke niet alles aanneemt, alleen wat écht mooi is krijgt een plekje in de winkel. Ik heb hier laatst nog een Levi’s broek geschoord voor 15 euro en voor mijn dochter hele leuke Tommy Hilfiger gympen voor € 7,50 (nieuw in de doos). Echt een aanrader!

Foto: Anneke

Anneke

3,9
(20)

Van Beuningenstraat 50B, 2582 KM Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Feestje bij kinderboerderij de Kakelhof

Kinderboerderij de Kakelhof vind ik één van de meest knusse kinderboerderijen van Den Haag. Het is er lekker rustig en er is veel ruimte om te spelen. Er staan picknicktafels, stoelen en je kunt er heerlijk in de zon zitten. Op een lentedag zit ik lekker in het zonnetje en mijn dochter speelt met de andere kindjes. We hebben ook haar verjaardag daar gevierd, dat ging perfect met de picknicktafels. Let alleen wel op de openingstijden, want vanwege het personeelstekort kunnen die last-minute wijzigen. Je vindt de Kakelhof in Loosduinen, Puccinistraat 215.

Foto: Alice van der Laan / indebuurt

Stadsboerderij De Kakelhof

4,2
(150)

Puccinistraat 215, 2555 WV Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “De favoriete Haagse snackbars van rapper Donnie”

De favoriete Haagse snackbars van rapper Donnie

Ga naar “De 5 favoriete Haagse plekjes van illusionist Hans Klok”

De 5 favoriete Haagse plekjes van illusionist Hans Klok

Ga naar “De favorieten van Lotta: ‘Ik droom elke winter van schaatsen in het Haagse Bos’”

De favorieten van Lotta: ‘Ik droom elke winter van schaatsen in het Haagse Bos’

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

 • Xenos
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag”

Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag

 • Indebuurt Den Haag
 • Tijdelijk

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023