Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit doet de Haagse zanger Pat Smith thuis: ‘Ik heb een midnight kookshow’

Door Joyce Hoogland 29 maart 2020

We zitten allemaal thuis, de één kan aan het werk en de ander is begonnen aan de voorjaarsschoonmaak. Wij zijn benieuwd naar wat de bh’ers (bekende Hagenaren) tijdens de coronacrisis doen. De komende tijd bellen we een paar mensen en stellen de simpele vraag: ‘Hoe is het nu met jou?’ Deze week spreken we de kersverse nachtburgemeester Pat Smith. 

Pat Smith is onder andere bekend als zanger van de Haagse band Splendid en nu dus ook als nieuwe nachtburgemeester. Na een flinke verkiezingsstrijd tussen hem en Cary van Rheenen werd hij zaterdag 15 maart benoemd. De bekendmaking was zonder publiek.  “Jammer, maar ik vind het wel goed dat iedereen binnen blijft”, aldus Pat.

Serieus

Leuk dat je nu nachtburgemeester van Den Haag bent, maar er is nu toch niks te doen? “Dat zegt iedereen, maar dat is helemaal niet waar!” aldus de zanger. “Ik ben bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een challenge, om mensen die binnen zitten een beetje te vermaken. De challenge heet ‘doe de ooievaar’ en het houdt in dat je 1,5 minuut met je ogen dicht op één been staat en dat natuurlijk filmt.”

Klinkt allemaal gezellig, maar de nachtburgemeester heeft ook serieuze items op zijn agenda staan waaronder betere voorlichting over drugs. ” Vroeger waren er 4 verschillende soorten xtc, nu zijn er 98 verschillende soorten pillen.”

Hij heeft het er dus maar druk mee, en dat is nog niet alles.

Kookshow

Pat Smith is ook nog met zijn muziek bezig. “Ik heb thuis een studio en via Zoom (video conference) praat ik met mijn producer. Onlangs heb ik nog een nummer op Instagram gezet.”

En wist je dat Pat van koken houdt? Hij doet dat wel op een vreemd tijdstip: 22.30 uur. “Je kunt live op Instagram mijn midnight kookshow zien. Niet dagelijks, alleen wanneer ik er zin in heb.”

Lees ook:

Rapper Frenna: ‘Mensen over de hele wereld moeten zeggen, hij komt uit Den Haag’

Dit betekent de coronacrisis voor strandtenten: ‘Misschien gaan we helemaal niet meer open’

Mooi! Hagenaars bieden hulp aan met #coronahulp

Meer over

Corona Inwoners

adv.