Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Damian van Temptation Island: ‘Ik dacht dat ik superrijk zou worden, dat was niet zo’

Door Alice van der Laan 10 september 2019

Ken je Hagenees Damian Diepenveen (23) al? Zijn gespierde torso was in 2016 te zien in het programma ‘Oh Oh daar gaan we weer’ en dit seizoen in het programma ‘Temptation Island Vips’. Je bent toch knettergek als je meedoet aan dat soort programma’s? Niemand die deze vraag beter kan beantwoorden dan Damian zelf.

We spreken af met Damian op één van zijn favoriete plekken in Den Haag: het Zuiderpark. Hij komt hier elke dag om te hardlopen en te mediteren. Damian: ”Ik mediteer bijna elke dag, daar word ik rustig van. Ook tijdens Temptation las ik elke dag een boek en mediteerde ik veel. Dat werd er natuurlijk uitgeknipt want dat past niet bij mijn typetje.”

Damian aan het hardlopen in het Zuiderpark | Beeld: indebuurt Den Haag

De ultieme relatietest

Voor de mensen die het niet kennen: Temptation Island is een programma waarbij een stel twee weken, gescheiden van elkaar, in een villa vol hitsige singles moet overleven. De bedoeling is dat je niet vreemdgaat en dat lukt.. niet altijd. Waarom doe je mee?

‘Ik had niet verwacht dat het zo heftig zou zijn’

”Ten eerste had ik niet verwacht dat het zó heftig zou zijn. Shirley en ik stonden al op crossroads, het zat er eigenlijk niet meer in. Daarom hebben we meegedaan. Het leek ons een toffe ervaring en de financiële mogelijkheden wogen mee. Als je relatie goed zit, zou ik het niemand aanraden. Niet voor een miljoen.”

‘Het was één grote mindgame’

Wat was er zo heftig? ”Ik zie nu tijdens de uitzending voor het eerst wat er precies gebeurde allemaal. Daar kregen we maar korte fragmenten van onze vriendinnen te zien. Thomas was helemaal gebroken door wat er allemaal gebeurde en nu zie ik pas wat hij zelf allemaal deed tijdens de dates. Het was één grote mindgame.”

Deelnemers Temptation Island VIPS | Beeld: still RTL Boulevard

Slide in mijn DM

Krijg je veel aandacht? ”Ik krijg er elke dag honderden volgers bij en wel 50 berichten op Instagram per dag. Het is een fulltimejob om te reageren dus dat lukt me niet altijd. Tenzij iemand vraagt of ik iets in kan spreken voor iemand die ziek is, daar maak ik altijd tijd voor vrij.”

”Op festivals word ik ook constant aangesproken. Vrienden van mij vinden dat wel eens irritant en zeggen dat ik nee moet zeggen maar daar luister ik niet naar. Het kost één seconde van mijn tijd en ik maak mensen er zo blij mee.”

DJ Damian D

Had je dit verwacht? ”Ik was hard aan het studeren voor onderwaterlasser toen Oh Oh daar gaan we weer op mijn pad kwam. Door gezondheidsoverwegingen kon ik niet door gaan met mijn studie dus toen leek het me een goed idee om mee te doen aan Oh Oh daar gaan we weer. Ik dacht dat ik er super rijk mee zou worden, maar dat was niet zo, haha!”

Damian maakt zijn eigen muziek, draait in verschillende clubs als DJ Damian D en werkt doordeweeks als social mediamarketeer voor tattooshops. En of hij nog samen is met Shirley? Daar zullen we toch echt Temptation Island voor moeten blijven kijken.

Lees óók:

Elodie

Elodie: ‘Ik werd neergezet als de bitch van het huis’

Elodie was recentelijk elke week te zien in het spraakmakende televisieprogramma Ex On The Beach van...

Eva staat vaak met haar billen bloot op de foto: ‘Het is maar een f*cking lichaam’

Haagse Eva Quigley (27) is een Instagram fitgirl - zoals ze dat noemen - met 73.000 volgers. Haar fo...

adv.