Cheryl Mauer: ‘Als mijn gezicht je niet aanstaat ga ik wel achter de schermen werken’

Door Joyce Hoogland 14 mei 2019

Cheryl Mauer is pas 30 en ze heeft al heel veel gedaan. Zoals model staan voor Maybelline en Sloggi en meewerken aan diverse tv-programma’s zoals ‘Grote Zaterdag Avond Show’ (SBS 6) en Hollands Best Fashion Designer’ (RTL5). Het mooie van alles, deze veelzijdige blondine woont gewoon in de buurt, wij spraken met haar af op de Pier van Scheveningen.

Cheryl Mauer is opgegroeid in Den Haag en woont nu in Rijswijk, al is ze eigenlijk bijna altijd bij haar nieuwe liefde op Scheveningen.

Fotoshoot

“Ik was 17 toen ik werd aangesproken door een man. Ik zat op de fiets onderweg naar huis en hij vroeg of hij een fotoshoot met mij mocht doen en gaf me zijn kaartje.” Cheryl was natuurlijk argwanend. Maar de man bleek oprecht te zijn. Hij kwam bij haar thuis en maakte kennis met haar ouders. Hij wilde zijn portfolio verder opbouwen en mooie foto’s van haar maken. “Ook had hij allemaal tips voor mij, en toen is het balletje gaan rollen.”

‘Ze hadden alleen mijn voeten nodig’

Ondanks dat het regent, is Cheryl vrolijk en opgewekt. Ze praat vol enthousiasme over haar carrière. Cheryl wilde altijd al iets in de richting van modellenwerk of media gaan doen. “Ik was ook gek op missverkiezingen. Ik keek vaak van die zoetsappige films waarin die voorbij kwamen.” In Nederland zijn die verkiezingen niet zo hysterisch als in Amerika. “Daar zijn we te nuchter voor”, zegt ze. Maar ze vond het alsnog leuk en Cheryl heeft er dan ook aardig wat gedaan, waardoor ze gelijk een flink netwerk opbouwde.

Tijdens haar studie deed Cheryl modellenwerk voor onder andere Cavello, Sloggi en Nelson. “Voor die laatste hadden ze eigenlijk alleen mijn voeten nodig,” zegt ze lachend.  Voor haute couture heeft de slanke model niet de juiste maten. “Ik ben met 1, 70 te kort.”

Tips

Voor meiden die model willen worden heeft Cheryl nog wat goede tips. “Je moet in jezelf geloven. Je maten zijn eigenlijk nooit goed. Je moet altijd afvallen of juist aankomen. Mijn tip is dus tevreden zijn met jezelf en doorzetten, dan kom je er wel.”

Een paar weken geleden is Cheryl 30 geworden, al is dat totaal niet aan haar te zien. “Ik ontkende het eerst”, zegt ze lachend. “Maar ik ben niet bang dat wanneer ik ouder word ik minder werk heb. Ik hoop wel dat ik mooi oud word. En als mensen mijn kop niet aanstaat kan ik altijd nog dingen achter de schermen gaan doen.”

Toneelschool

“Eigenlijk wilde ik naar de toneelschool, maar ik kon niet zingen. Toen heb ik voor Media Entertainment Management gekozen. Ik was namelijk ook heel nieuwsgierig naar wat er allemaal achter de schermen van een tv-programma gebeurd.”

Inmiddels is Cheryl afgestudeerd en presenteert ze  voor RTL ‘Da’s goed geregeld’ en ‘Ik zou weleens willen weten’. “Ik weet van te voren nooit waarover we een item draaien. De regisseur wil namelijk dat ik zo natuurlijk mogelijk overkom. Het is dus elke keer een verrassing en dat maakt het werk zo leuk!”

In de toekomst hoopt ze wel een eigen programma te hebben, op prime time natuurlijk. “Op dit moment is Marieke Elsinga van Boulevard een groot voorbeeld voor mij, zij doet zo veel leuke dingen. Maar misschien wil ik over een paar jaar wel een soort RTL Late Night maken, of een documentaire.” Dromen genoeg zo te horen.

Ps. Wist je al dat Cheryl voor de FHM500 is genomineerd?!

Dit zijn 19 mooiste Haagse meisjes volgens FHM

De Règâhs zongen het al: 'De alleâhrmauiste Mèsjes zèn de mèsjes ùit Den Haag'. En zo is het! Ook ma...

adv.