Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman Shayan: ‘Ik ben pas tevreden als ik alles heb gegeven’

Door Tommy Sedubun 12 februari 2020

Den Haag wemelt van de gezellige barmannen- en barvrouwen. Maar ze krijgen volgens ons lang niet genoeg aandacht. Daarom stellen wij elke week een leuke barman/-vrouw leuke en interessante vragen én zij kunnen daarmee de titel barman/-vrouw van 2019-2020 winnen!

Deze weer gingen we Tapisco aan de Kneuterdijk binnen. Daar kwamen wij de gastvriendelijke en hardwerkende Shayan (34) tegen. Shayan werkt als barman én manager bij Tapisco.

Hoe lang werk je al bij Tapisco?

“Ik werk hier sinds het begin, zo’n anderhalf jaar geleden, officieel vijf maar soms wel 7 dagen per week. Ik heb over alles mee gedacht over de zaak en ben betrokken geweest bij het gehele proces, van het idee tot de opening.”

Wat is het leukste aan het werken achter de bar?

“De interactie met de klanten. Ik wil klanten een complete avond bezorgen. Van goede kwaliteit drankjes tot leuke en goede gesprekken met ze voeren.”

Wat is het minst leuke aan het barwerk?

“Het bij- en strak houden van de bar. Daar hoort ook het schoonmaken bij. Nu hebben wij een oplossing bedacht, door middel van een checklist maken wij het makkelijker en weten we precies wie wat moet doen. Zo wordt het toch makkelijker en ietsjes leuker.”

Wat zijn je favoriete klanten?

“Ik vind het heel leuk als er internationale gasten langskomen. Mensen die de wereld hebben gezien. Wij hebben verschillende cocktails en dranken die in Nederland minder bekend zijn. De internationale gasten kennen deze dranken wel en vinden het ook fijn dat wij dit serveren.”

Wat is het lekkerste wat we bij jou moeten bestellen?

“Dat is een van die minderbekende cocktails: Pisco Sour. Dat vind ik zelf erg lekker, maar ook de Martini is een échte aanrader.”

Drink je tijdens je werk?

“Nee, dat mag hier niet. Na werk drinken wij wel regelmatig een drankje met z’n allen. Dan gaat een wijntje er wel in. Tenzij het heel warm is, dan vind ik een witbiertje lekkerder. Soms gaan we na werk nog wel eens wat doen, maar niet echt stappen. Dan gaan we ergens nog een drankje drinken. Bij andere cocktailbar om eens te kijken hoe zij dingen doen.”

Wat doe je om extra fooi te krijgen?

“Niks, wij moeten het niet van de fooi hebben. De terugkerende gasten vind ik belangrijker dan fooi. Ik geef elke dag gewoon alles wat ik heb, zodat klanten met een tevreden gevoel weer vertrekken. Als ik alles heb gegeven dan heb ik zelf ook een tevreden gevoel.”

Waarom zou jij barman van het jaar moeten worden?

“Ik bied gewoon de beste service.”

Wil jij zelf of iemand die gewoon ontzettend leuk is aanmelden voor deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar [email protected] Vraag vooraf wel even of diegene het leuk vindt om genomineerd te worden en stuur een leuke (horizontale) foto mee van deze persoon die wij mogen gebruiken.


Meer over Tapisco ontdekken?

Tapisco restaurants en horeca

Kneuterdijk 11, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer:

Van inktvismacarons tot een stoofpotje met linzen: wij gingen tapas eten bij Tapisco

Mazzel heb je, als je werkt bij indebuurt Den Haag. Restaurants nodigen je spontaan uit om hun bijzo...

Bij deze 9 zaken kun je wat eten als je de trein hebt gemist op Centraal Station

Je kent het vast wel: de trein rijdt nét voor je neus weg en daardoor kom je veel te laat thuis voor...

Da’s lekker! De strandtenten openen steeds vroeger in het seizoen

De strandtenten in Den Haag gaan in 2020 steeds vroeger in het seizoen open. Dit jaar openen sommige...

adv.