Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman Julian: ‘Ik werk al vanaf mijn zevende in de horeca’

Door Tommy Sedubun 19 februari 2020

Den Haag wemelt van de leuke barmannen- en barvrouwen. Maar ze krijgen volgens ons lang niet genoeg aandacht. Daarom stellen wij welke week een leuke barman/-vrouw leuke en interessante vragen én zij kunnen daarmee de titel barman/-vrouw van 2019-2020 winnen. Met deze week alweer de laatste (ahh) barman.

Deze week gingen wij naar Café Voorhout. Bij binnenkomst stond barman Julian (60) al met een grote glimlach achter de bar, met een lekker rustig jazz muziekje op de achtergrond.

Hoe lang werk je hier al?

“Ik werk al negen jaar hier in Café Voorhout, maar ik werk al sinds mijn zevende of achtste in de horeca. Mijn familie in Malta heeft de oudste bar van het land, ‘City of London Bar’ geopend in 1914. Daar begon ik al op hele jonge leeftijd met ijs verkopen voor mijn opa die toen de bar runde.”

Wat is het leukste aan het barwerk?

“De klanten! Er komt hier van alles langs, van mensen die op straat werken tot aan minister-president Mark Rutte. Ja, die komt hier weleens langs om wat te drinken. Ik vind het heerlijk om met klanten bezig te zijn, gesprekken te voeren en echt te luisteren naar ze.”

Wat is het minst leuke?

“De (te) dronken mensen tijdens sluitingstijd. Na een dag hard werken wil ik op een gegeven moment wel naar huis. Zij zijn dan net dronken en willen dan nog doordrinken.”

Wat moeten wij hier bestellen?

“Ik kan nu hele bijzondere dingen gaan opnoemen, maar ik zeg gewoon een Hertog Jan pilsje. Ik hou er zelf heel erg van en iedereen zou het kunnen drinken. Dus ik kies dan gewoon voor een pilsje.”

Drink je ook tijdens werk?

Nee nooit. Na werk wel af en toe, maar dat hangt er ook vanaf met wie ik ben. Soms zijn er ook nog wel eens wat vrienden en dan drinken we nog even iets en dan neem ik heel verrassend Hertog Jan haha.”

Waarom zou jij barman van het jaar moeten worden?

“Ik vind horeca echt een heel belangrijk onderdeel van de entertainment in de stad. Ik wil jongeren, die het leuk vinden om hierin te werken, ook goed ‘opleiden’ om goed te worden in dit vak.”

Dit was de laatste barman van de week 2019/2020 die wij aan je voorstellen. Vanaf morgen kunnen jullie stemmen wie de barman/barvrouw 2019/2020 wordt!


Meer over Café Voorhout ontdekken?

Café Voorhout

Gesloten15:30 - 01:00

Denneweg 7, Den Haag

Chiropractie Centraal - Joseph behandelt Stephen Danyo

Joseph verruilde Californië voor Den Haag en is nu chiropractor: “Mensen helpen is mijn passie”

Tien jaar geleden was Joseph Coletta nog ambulancebroeder in Californië. Nadat hij op een dag door z...

Oishii (Lekker)! Dit bekende sushi restaurant komt naar de Fred

Sushi in de middag, sushi in de avond; het maakt ons niet uit, als het maar goede en lekkere sushi i...

Tatiana en Katinka winkelen zo graag bij TK Maxx dat zelfs hun zonen zo heten

Elke week vragen we Hagenaars op straat wat ze dragen en waar ze shoppen. Deze week komen we de vrol...

adv.