Hagenees van de week: Shannon Terlouw ‘Ik hou van mijn werk maar offline is the new luxury’

Door Martine Linnemeijer - Chambone 19 september 2017

Shannon (22): “Den Haag heeft alles. De gezelligheid in de stad en de rust van de natuur. Maar mijn ideale avond is er eentje zonder telefoon en social media. Offline is the new luxury”

Op de vraag die we standaard als eerste stellen: ‘Hagenaar of Hagenees?’ antwoordt Shannon zonder enige aarzeling “Hagenees! Ik ben geboren en getogen in Den Haag en ga hier nooit meer weg”. Shannon Terlouw groeide op in de Vruchtenbuurt en was altijd al een ondernemend en verzorgend meisje. Van kleins af aan was ze op verjaardagen al bezig met hapjes maken en vond ze het belangrijk dat mensen het naar hun zin hadden. Haar keuze voor de Hotelschool was dus ook voor niemand een verrassing. Toch liep ze tegen een aantal obstakels aan tijdens haar studie en de twijfels om door te gaan groeiden. “Dat zijn belangrijke signalen voor mij,” vertelt Shannon “want ik ben een doorzetter en ga overal 200% voor. Tenminste… als ik er achter sta. Ik ben echte een doener en kwam daar totaal niet uit de verf”.

Horeca is mijn wereld

Ondertussen genoot ze met volle teugen van haar bijbaantje bij Millers Beach en werkte ze in het winterseizoen in de bediening bij Millers aan het Plein. “Dat voelde als een warm bad” vervolgt Shannon “Horeca is helemaal mijn wereld. Het management van SomHoreca leerde me zoveel en ik kreeg steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Het vertrouwen dat ze me gaven en de loyaliteit die ik voelde, is de reden waarom ik er nog steeds met veel plezier werk”.

Vanuit haar bijbaan kreeg ze de kans om haar marketingpapieren te halen waar ze in de praktijk direct profijt van had. In die periode werkte ze ook nog een half jaar als marketing- en salesmanager voor een grote hotelketen in Dubai. Toen ze daar een vaste aanstelling kon krijgen, twijfelde ze geen moment, Shannon wilde terug naar Den Haag. Terug naar Millers waar haar horecafamilie en een te gekke baan op haar wachtte.shannon_somhoreca

“Natuurlijk ben ik jong en leef ik niet het leven dat de meeste meiden van mijn leeftijd doen. Maar ik zou het niet anders willen. Ik haal geen energie uit lang uitslapen of een 9-tot-5 baan. Ik wil dynamiek, afwisseling en verantwoordelijkheden. Die krijg ik ruimschoots van het management en daar geniet ik iedere dag van”.

‘Ik wil dynamiek, afwisseling en verantwoordelijkheden’

Jong, vrouw en ondernemend, je hebt het op je eigen manier gedaan? vragen wij deze jonge business lady. “Ja, echt wel! En ik hoop stiekem dat jonge meiden die net als ik niet als een speer gaan op school dat fijn vinden om te zien. Als je vanuit je passie werkt en kiest met je hart, kom je er ook!”

De favorieten van Shannon

Als we vragen hoe de ideale avond er voor Shannon uitziet, denkt ze even na “Ja, heel flauw, maar als ik een hapje wil eten, ga ik toch lekker naar Millers Beach. Ik voel me daar thuis, het eten is top en ik kan er lekker ontspannen. Maar als ik echt wil chillen dan wordt het een avond zonder telefoon en social media. Horeca is 24/7 en je staat altijd aan. Ik hou van mijn werk maar offline is the new luxury.”

Tot slot zijn we benieuwd wat Shannon zo bindt aan Den Haag. “Je hebt hier alles. De gezelligheid in de stad, de pleintjes. Maar ook de zee, de parken en de rust in de natuur. Als ik aan het hardlopen ben in de duinen, kijk ik met een intens gelukkig gevoel om me heen. Zo blij dat ik hier woon. De meeste mensen gaan naar een een restaurant of een terras om te relaxen, maar dat werkt voor mij niet altijd. Ik ben toch vaak aan het scannen wat er goed gaat en wat niet. In de natuur mag ik even op de pauzestand.”

Ken jij een stadsgenoot met een leuk verhaal voor op Indebuurt Den Haag? Tip de redactie

Millers Beach strandtenten

nu gesloten09:30 - 23:00

Strandslag 7, Den Haag

Bekijk meer:strandtenten