Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stichting Thuisafgehaald

Stichting Thuisafgehaald

Over Stichting Thuisafgehaald

Wat is Stichting Thuisafgehaald?

Thuisafgehaald laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het gewoon niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisafgehaald brengt deze mensen bij elkaar. Wie niet kan of wil koken kan zo een maaltijd bij een buurtgenoot afhalen en leert meteen iemand uit de buurt kennen. Op dit moment zijn er 11.500 thuiskoks aangesloten en worden er per jaar ruim 50.000 maaltijden gedeeld.

Thuisafgehaald maakt vooral veel vaste afspraken tussen mensen die – vanwege hun gezondheid – niet meer (iedere dag) voor zichzelf kunnen koken. Bijvoorbeeld een mevrouw van 92 die moeite heeft met koken waarvoor iemand in diezelfde straat dan 1, 2 of soms zelfs 3 keer in de week een bordje meer kookt en dit zelfs thuis komt brengen als dat nodig is. Een uitkomst in de huidige maatschappij waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruik maken van ons eigen netwerk.

Thuisafgehaald wordt ondersteund door verschillende Nederlandse gemeenten en een aantal fondsen

Een aantal Nederlandse gemeenten hebben inmiddels ontdekt dat het maken van koppelingen tussen thuiskoks en afhalers bijdraagt aan het realiseren van hun doelen en helpen ons om hier actief mee aan de slag te gaan. Thuisafgehaald wordt mede mogelijk gemaakt door onze focusgemeenten: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Nijmegen, Nieuwegein, Vlaardingen en Delft. Hiernaast wordt Thuisafgehaald ondersteund door het Oranjefonds, het VSB fonds, het Sint Laurensfonds en het KF Heinfonds.

Ben je benieuwd wat Thuisafgehaald in het afgelopen jaar heeft bereikt? Dat zie je in deze infographic!

Meest recent over Stichting Thuisafgehaald

Hagenezen koken tien dagen voor de buren en jij kunt meedoen

Wil jij graag iets voor iemand uit de buurt betekenen of kook je iedere avond en kun je best wat porties extra maken? Stichting Thuisafgehaald organiseert van 27 september tot…

Ontdek meer

Dienstverlening Dienstverlening