Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Internationale Open Dag

Internationale Open Dag

Den Haag

Over Internationale Open Dag

Den Haag is wereldwijd bekend als de internationale stad van Vrede en Recht. Dit komt mede door de vele internationale organisaties in de stad en het belangrijke werk dat zij verrichten om de wereld veiliger en beter te maken. Vanzelfsprekend gebeurt dat achter de schermen. Binnen de muren van de organisaties, zoals het International Strafhof, Eurojust, de OPCW en de hoven in het Vredespaleis. Eén dag per jaar staan we stil bij dit belangrijke werk en openen de organisaties hun deuren voor het publiek. Dit is tijdens de Haagse Internationale Open Dag, die dit jaar op zondag 22 september zal plaatsvinden.

Tijdens de bezoeken kom je meer te weten over o.a. de verschillende vormen van rechtspraak, internationale veiligheid en mensenrechten. De Haagse Internationale Open Dag vindt altijd plaats op de zondag voor of na 21 september. Dan vieren wij de Internationale Dag van de Vrede van de Verenigde Naties.

Bekijk hier wat er te doen is en meld je gelijk aan!

Meest recent over Internationale Open Dag

Uniek: op deze dag kun je binnenkijken bij het Internationaal Strafhof en meer geheime organisaties

Altijd willen weten hoe het er aan toe gaat bij het Internationaal Strafhof, het Vredespaleis, de OPCW, Eurojust of het Huis van Europa? Dan hebben we goed nieuws. Op zondag…