Den Haag

×

indebuurt categorie├źn

Meer indebuurt

Service

Diego Maradona

Diego Maradona

Over Diego Maradona

DIEGO MARADONA is de nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (AMY), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

DIEGO MARADONA vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent.

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film DIEGO MARADONA kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Deze film draait vanaf 8 augustus 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Meest recent over Diego Maradona

Deze film over Maradona moet je zien, ook als je niks met voetbal hebt (wij geven kaarten weg!)

Herinner je Amy, die film over het leven van Amy Winehouse? Hij leverde regisseur Asif Kapadia een Oscar op. Nu komt hij met een nieuwe must-see: een film over het…