Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Hagenaars met klachten

Door Carin van der Meij 8 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Hagenaar welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Hagenaars met hooikoortsklachten. Sommige symptomen lijken alleen erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, is dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat.” In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Hagenaars die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Den Haag

De zon laat komende dagen weer van zich horen, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Den Haag. Zeker in en rond bijvoorbeeld het Haagse Bos en park Clingendael kun je extra last krijgen.

Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Den Haag de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk.

Lees ook:

mondkapje

Update: De stand van zaken rond het coronavirus in Den Haag

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Den Haag. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Kijk nou! De eerste babygansjes zijn geboren in Clingendael

Er gloort hoop aan de horizon want de lente komt steeds dichterbij! En dat betekent dat er ook donzi...

Annemarie werkt thuis maar blijft niet in haar pyjama zitten: ‘Je moet ook videocalls maken hè’

Elke week vragen we Hagenaars op straat wat ze dragen en waar ze shoppen. Tijdens de coronacrisis do...

8 x Haagse koopwoningen met een tuin of balkon die pas net te koop staan

Niet iedere Haagse woning heeft de luxe van een tuin of balkon. En dat is flink balen wanneer je de ...
Indebuurt paasei

Meer over

Gezondheid

adv.