Meten=weten: met de SlaapID los je eindelijk al je slaapproblemen op

Aangeboden door Beddenspecialist Bonnet Slapen 6 januari 2019

Leuk hoor, even proefliggen in de winkel. Maar in je dagelijkse kloffie op klaarlichte dag in een winkelbed stappen, heeft bar weinig te maken met je slaapgewoonten. Daarom heeft de Beddenspecialist een tijdelijke bedpartner in de aanbieding: de SlaapID.

De zogenaamde SlaapID-sensor is een elastische band die je ’s nachts om je borst draagt, met daarin een sensor.

Nieuwe inzichten

Na drie nachten heeft de zogenaamde SlaapID-sensor de volgende informatie opgeslagen: slaaphouding, slaapbeweging, slaapklimaat en slaapritme. Maak je op voor verrassende resultaten, want Beddenspecialist.nl ziet regelmatig dat notoire buikslapers in werkelijkheid zijslapers zijn en zelfbenoemde stilliggers al woelend in bed een halve marathon afleggen. Onderzoek wees zelfs uit dat 92% van de SlaapID-gebruikers tot nieuwe inzichten kwam! Met die inzichten en de jarenlange ervaring van de specialist kun je dan eindelijk de perfecte combinatie van bedbodem, matras en kussens in huis halen.

Een SlaapID-meting doe je gewoon lekker thuis, in je eigen bed

Neerlands trots

De TU Delft ontwikkelde een prijswinnende sensor die patiënten met slaap-apneu (ademstilstand tijdens het slapen) ’s nachts dragen om hun houding te corrigeren. Zodra de slaper op de rug draait en het benauwd krijgt, geeft de slimme sensor een signaal om de slaper aan te sporen een andere houding te kiezen. De SlaapID-sensor komt uit dezelfde koker als deze Nederlandse uitvinding. Hij maakt gebruik van dezelfde sensor, maar dan zonder de speciale slaapapneu-signalen. Maarten Stoffels, directeur van Beddenspecialist.nl: ‘We zijn wereldwijd de eerste beddenwinkel die het slaapgedrag van consumenten op deze manier meet. Nederland heeft echt een primeur.

Een schat aan informatie

Een SlaapID-meting doe je gewoon lekker thuis, in je eigen bed. Terwijl je slaapt vergaart de sensor een schat aan informatie:

• Slaaphouding – om rugklachten te voor- komen, moeten we liggen zoals we staan: met een rechte wervelkolom. Dat kan in meerdere posities. Er zijn wel 8 posities waarin wij slapen waaronder de bekende buik- rug-, zijligging. De sensor meet ook nog vier tussenposities.

• Slaapbeweging – we wisselen gemiddeld 38 keer per nacht van houding. Hartstikke gezond voor de doorbloeding van je lichaam en je gewrichten. Ben je echter een fanatieke woeler of draaier, dan kan dit ook betekenen dat je een nieuw bed met de juiste drukverdeling nodig hebt.

• Slaapklimaat – De temperatuur en luchtvochtigheid kunnen flinke stoorzenders zijn en zorgen dat je slecht inslaapt of onrustig slaapt.

• Slaapritme – een regelmatige, goede slaapcyclus is belangrijk om uit te rusten en te herstellen. SlaapID is dé perfecte manier om te bepalen hoe je straks het beste slaapt en wat je daarvoor nodig hebt.

SlaapID aanvragen

Vraag de gratis SlaapID aan in de winkel of via Beddenspecialist.nl. 2. Neem de SlaapID-sensor mee naar huis en slaap drie nachten met dit slimme maatje. 3. Retourneer de SlaapID-sensor bij Beddenspecialist.nl voor het uitlezen en een 100% persoonlijk advies.

Waar wacht je nog op?

Beddenspecialist Bonnet Slapen speciaalzaken

Nu open10:00 - 18:00

Vlierboomstraat 437, Den Haag

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

7x nuttige weetjes voor een goede nachtrust

Wist je dat je slimmer wordt als je goed slaapt? En wist je dat uitslapen helemaal niet zo gezond is...

adv.