Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joseph verruilde Californië voor Den Haag en is nu chiropractor: “Mensen helpen is mijn passie”

Aangeboden door Chiropractie Centraal (vestiging Den Haag) 19 februari 2020

Tien jaar geleden was Joseph Coletta nog ambulancebroeder in Californië. Nadat hij op een dag door zijn rug ging, besloot hij het roer om te gooien. Hij werd chiropractor, verhuisde naar Nederland en richtte Chiropractie Centraal op. Deze maand opende de vestiging in Den Haag. “Ik heb altijd al mensen willen helpen.”

Joseph Coletta werd 33 jaar geleden geboren in Californië, waar hij jarenlang als ambulancebroeder werkte. “Een heel mooie baan, waarin ik kon doen wat ik van kinds af aan wilde: anderen helpen”, vertelt de Amerikaan. “Het was schitterend werk, maar ik maakte ook regelmatig heftige dingen mee. Soms was het enige wat ik kon doen, iemands hand vasthouden terwijl die persoon stierf.”

De omslag

Ook zijn lichaam kreeg veel te verduren. “Op een dag kwam een oproep binnen dat iemand een hartaanval had gekregen”, herinnert Joseph zich. “De patiënt zat op het toilet toen dit gebeurde. Bij het verplaatsen van de patiënt ging ik door mijn rug. Ik wist gelijk dat het fout zat.” Dankzij goede chiropractie herstelde hij uiteindelijk weer. “Dat was zeker een eye-opener”, vertelt Joseph. “Dit was het moment dat ik besliste dat ik chiropractor wilde worden.”

Chiropractie Centraal - Joseph en collega met babypatient
Joseph (rechts) ik een collega, met hun jongste patiënt ooit: een enkele weken oud baby’tje. Beeld: Chiropractie Centraal

Chiropractie

In de VS wilde hij niet blijven: “Het was altijd al een droom om in het buitenland te werken.” In 2015 verhuisde Joseph met zijn vrouw naar Den Haag. “Ik vind het gaaf dat Den Haag zo’n internationale stad is”, vertelt Joseph. “En dat veel wijken een eigen karakter hebben, zoals het Scheepsheldenkwartier. We komen ook graag op het strand.”

Joseph vond al snel werk als chiropractor in loondienst. Daar ontmoette hij George Ellis, een Nieuw-Zeelandse chiropracticus. Na ongeveer een jaar in loondienst te hebben gewerkt, richtten ze samen Chiropractie Centraal op. Ze startten in Rotterdam en Gouda en een vestiging in Den Haag kon echt niet uitblijven. Een logische stap, vertelt Joseph: “We zien dat er ook in Den Haag heel veel mensen met pijnklachten zijn, maar dat er te weinig aanbod aan goede chiropractische zorg is.”

Weer wendbaar worden

“Veel mensen negeren helaas pijnklachten”, vertelt Joseph, die overigens genomineerd werd als beste chiropractor van 2019. “Je lichaam gaat dan in een soort overlevingsmodus. Je lichaam kan veel aan, maar dat gaat niet lang goed. Er komen soms mensen binnen die niet kunnen slapen van de pijn. Maar we hebben ook wel eens baby behandeld met heel specifieke klachten [zie foto hierboven, red.]”

Ook topsporters weten hun weg naar Chiropractie Centraal te vinden. De Rotterdamse bokskampioen Stephen Danyo bijvoorbeeld. Joseph: “Toen hij voor het eerst bij ons kwam, kon hij door rug- en nekklachten bijna niet meer bewegen. Na behandeling door ons is nu wendbaarder en sneller dan ooit tevoren. Maar wij zijn er voor iedereen die klachten heeft. Dat hoeven niet per sé rug- of nekklachten te zijn. Het gaat erom dat je vrij en vooral pijnvrij kunt bewegen in je dagelijks leven. Zodra dat om wat voor reden dan ook niet kan, kom dan naar ons toe.”

Een afspraak boeken kan hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chiropractie Centraal (vestiging Den Haag). Meer over Chiropractie Centraal (vestiging Den Haag) ontdekken?

Chiropractie Centraal (vestiging Den Haag) zorg

Johanna Westerdijkplein 55, Den Haag

Bekijk meer:zorg

adv.