Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Interessant: dit gebeurt er met je ogen als het zo warm is

Aangeboden door Tunderman opticiens 28 juli 2019

Het is de warmste zomer in jaren! Hartstikke lekker natuurlijk, maar het roept ook vragen op. Want, wat gebeurt er nou eigenlijk met je ogen als je een goedkope zonnebril draagt? En, wat gebeurt er met je ogen als je te weinig drinkt? Wij gingen langs Oogmerk Tunderman om antwoord te krijgen op deze, en meer, prangende vragen!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

1. Is een zonnebril van slechte kwaliteit nou echt zo schadelijk?

Beeld: Facebook Tunderman

”Als er een zonnebril van slechte kwaliteit wordt gedragen, vergroten de pupillen waardoor er evengoed een flinke dosis UV-straling doorgelaten wordt. Let er bij de aanschaf van een zonnebril dus op dat hij altijd voldoende bescherming biedt. Bij ons hoef je je er in ieder geval geen zorgen over te maken.”

2. Wat doet te weinig water drinken met je ogen?

Beeld: Pexels

”Water drinken is belangrijk! Helemaal met dit weer. Het is goed voor je lichaam en ook voor je ogen. Het vocht in je ogen moet goed circuleren en ververst worden. Water is goed voor het reguleren van je lichaamstemperatuur, opname en transportatie van voedingsstoffen en het geeft je lichaam ook voldoende vocht om traanvocht te verversen.”

3. Is het schadelijk als een kind geen zonnebril draagt?

Beeld: Pexels

”Hoe jonger kinderen zijn, hoe gevoeliger hun ogen zijn voor de zon. Hun pupil is groter dan die van volwassenen en hun ooglens bevat minder beschermend pigment. Het wordt vaak onderschat, maar het dragen van een zonnebril is dus net zo belangrijk als smeren met zonnebrandcrème.

Het slecht beschermen van je ogen kan later voor oogziektes zorgen. Is een zonnebril echt geen optie? Probeer dan een hoedje of pet.”

4. Hoe krijg je die vervelende schitteringen weg?

Beeld: Facebook Tunderman

”Glazen met een polarisatiefilter nemen vervelende schitteringen weg. Een zonnebril met gepolariseerde glazen geeft rust aan uw ogen en verbetert het zicht.”

5. Tip: doe een (0og)check voor je vakantie

Beeld: Facebook Tunderman

”Zorg ervoor dat je ogen ook kunnen uitrusten… Nog even een laatste (oog)check voor de vakantie!”

Kom eens langs!

Tunderman optiek
Yvonne Rijns-Blonk en Willem Brekelmans, opticiens bij Oogmerk Tunderman aan de Van Hoytemastraat, bij de EasyScan. Foto: Ivo Knubben

Fijn hè, deze informatie? Het team van Oogmerk Tunderman vindt het belangrijk dat je goed geïnformeerd de deur uit gaat. Of je nou voor een nieuwe bril komt, nieuwe lenzen, een oogtest, of je komt oriënteren. Kom eens gezellig langs! Je vindt Oogmerk Tunderman aan de Van Hoytemastraat in Den Haag.

Lees ook:

Nieuwe bril? Hier moet je op letten tijdens het passen

Begin je last te krijgen van de kleine lettertjes of wil je wat anders dan contactlenzen? Dan is het...

Met deze nieuwe manier van oogmeten kan je straks vèèl meer zien!

Wat als er een machine bestaat waarmee je tot wel 25 x nauwkeuriger je ogen kan meten? Dat betekent ...

Meer over Tunderman opticiens ontdekken?

Tunderman opticiens opticiens

Gesloten09:30 - 17:30

Van Hoytemastraat 37, Den Haag

Bekijk meer:opticiens
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.