Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geboorteafdeling Bronovo gaat sluiten: waar kun je nog bevallen in Den Haag?

Door Allan Vos 15 mei 2019

Sinds 16 maart 2019 is Geboortekliniek Den Haag gesloten. En binnenkort stopt de hele verloskundeafdeling van HMC Bronovo er ook nog eens mee. Geen geboortes meer van nieuwe kleine Hagenaars en Hageneesjes dus. Maar voor veel mensen is Bronovo toch de bekende weg bij een bevalling. Dus welk Haags ziekenhuis is de beste plek om in te bevallen?

Volgende maand is het zover. Rond 15 juni is er een opnamestop voor bevallingen in het Bronovo ziekenhuis en is het echt over en uit met bevallingen daar. Vanaf dat moment kun je dus niet meer terecht bij Bronovo en moet je op zoek naar een alternatief. Maar waar kun je heen?

Westeinde Moeder- en Kindcentrum

Het Moeder- en Kindcentrum (MKC) van Bronovo wordt na 20 juni leeggehaald en wordt verhuisd naar het Westeinde ziekenhuis aan de Lijnbaan. Binnenkort komt daar een speciaal gebouw te staan om de drukte aan bevallingen op te vangen. En volgens het ziekenhuis zullen dit niet ‘bouwkeetachtige units op de parkeerplaats’ zijn zoals eerder in sommige media gemeld, maar een mooi gebouw waar zwangere vrouwen in alle rust en comfort kunnen bevallen.

Haga Ziekenhuis

Bij het Haga Ziekenhuis aan de Leyweg vind je het Geboortehotel (onderdeel van het Haga Juliana Geboortecentrum). In deze hoek van Den Haag zijn er gelukkig geen wijzigingen en sluitingen van de geboorteafdeling gepland. Dat is fijn en geeft je een hoop rust. Hier kun je altijd terecht voor kraamzorg en de bevalling.

Geboortecentrum

Het Haga Juliana Geboortecentrum (aan de Leyweg) is hét geboortecentrum in de regio Haaglanden. Met de afdeling gynaecologie en verloskunde, 10 verloskundigenpraktijken, het GeboorteHotel, kraamzorgorganisaties en neonatologie (zorg voor te vroeg geboren baby’s) is in dit centrum alle zorg voor moeder en kind aanwezig.

Thuisbevallen

Een andere optie is natuurlijk thuis bevallen. Zonder ziekenhuis en veilig in bad of bed. Vlogger Renée maakte een filmpje over haar thuisbevalling.

Lees ook:

Bronovo definitief dicht. Maar wat doen we met het gebouw?

De kogel is door de kerk. Jammer maar helaas het Bronovo ziekenhuis gaat definitief dicht. En de slu...

Mysterie: Hier komt de naam van het Bronovo ziekenhuis vandaan

Het Bronovo ziekenhuis gaat hoogstwaarschijnlijk sluiten. Een ziekenhuis waar veel mensen nostalgisc...

5 x leuke babyshowerlocaties in Den Haag

Op zoek naar een leuke locatie voor een babyshower in Den Haag? Say no more. Wij hebben vijf Haagse ...

adv.