Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn volgens personal trainer Lisanne de beste tips om thuis te sporten

Aangeboden door Body Inverso 7 januari 2021

Inplannen, inplannen en inplannen. We hebben meteen de drie woorden te pakken die er het meest toe doen als het gaat om online sportlessen volgen. En personal trainer Lisanne Hoogland (22) van Body Inverso vertelt ook waarom een thuis-sportles écht niet saai hoeft te zijn. 

Met haar 22 lentes jong is ze misschien wel één van de jongste personal trainers van Den Haag met een eigen high end studio, Body Inverso. De sportieve Lisanne kwam vlak na de opening ervan voor een fikse uitdaging te staan: vanwege de coronamaatregelen moest de studio dicht.

In de tuin

Maar redenen om op de bank te gaan zitten heeft ze tot nu toe niet gehad. Zoals zoveel sportinstituten is Lisanne begonnen met online sportlessen én ze komt gewoon bij haar klanten thuis om personal training op maat te geven. “Natuurlijk op anderhalve meter afstand, vaak gaan we lekker in de tuin aan de slag.”

Voor klanten die geen tuin hebben maar toch buiten willen sporten organiseert ze nog steeds buitenlessen. “Ik heb toestemming van de gemeente om buiten te sporten. Dat mag in meerdere groepjes van twee personen. Met altijd de 1,5 meter afstand.”

Tekst gaat verder onder de video

Een coronaproof buitensportles van Body Inverso

In je ritme blijven

Maar nu de online sportlessen. Hoe gaat dat bij Lisanne en vooral: heeft ze tips om het effectief én leuk te maken? “Als allereerste zeg ik altijd: plan het in. Uiteindelijk gaat het allemaal om die afspraak met jezelf. Schrijf het ook echt op in je agenda, maak een schema voor jezelf. Daar help ik mijn klanten ook altijd bij.”

Doordat Lisanne zo op dat inplannen hamert, missen klanten nooit een les bij haar. “Ze vinden het dan niet zo moeilijk om in hun ritme te blijven. Omdat ik personal training op maat geef loggen we altijd iets eerder in, zodat we eerst kunnen kletsen. Zo we blijven up to date van hoe het allemaal gaat. Met de vorderingen van het trainen, met de voeding, de nachtrust. Tussendoor is er altijd ruimte voor vragen, ook via Whatsapp.” Dat kan volgens Lisanne over de training gaan maar ook over bijvoorbeeld een blessure.

Grappig

De online sportlessen gaan altijd prima: het enige verschil is dat er een beeldscherm tussen zit. Lisanne: “We kijken eerst wat voor attributen er in huis zijn om mee te trainen. Of dat nou een professioneel apparaat is of wat halters, dat maakt niet zoveel uit. Mijn instructies blijven hetzelfde. Lekker muziekje op de achtergrond mag ook.”

Natuurlijk geeft Lisanne liever in het echt les, vertelt ze. “Maar het is nu even niet anders. En soms is het ook best grappig, het online communiceren is voor iedereen nieuw. Soms is er wat geklooi met beeldschermen die niet werken of lukt het inloggen niet. Uiteindelijk lossen we het altijd op en kunnen we erom lachen.”

Leuk om te weten: Lisanne heeft besloten de besloten Facebookgroep van Body Inverso openbaar te zetten. Hierop staan megaveel tips rondom gezondheid, sporten en leefstijl. Ook staat er elke week een home workout online. Speciaal vanwege de lockdown en omdat iedereen wel een steuntje in de rug kan gebruiken. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Body Inverso. Meer over Body Inverso ontdekken?

Body Inverso

Oude middenweg 229A, Den Haag

Lees ook:

Zo bouwt Lisanne (22) haar eigen fitness imperium op: ‘Ik lééf voor de sport’

Fit en gezond zijn, dat gunt Lisanne Hoogland van personal training studio Body Inverso in Den Haag ...

adv.