Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: zo staan we ervoor in Den Haag

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

2.407 Hagenaars zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Den Haag

In Den Haag zijn afgelopen week 2.407 mensen positief getest op corona. Daarvan zijn er 47 opgenomen in het ziekenhuis. Verder zijn er 11 Hagenaars in één week tijd aan corona overleden. 

De week hiervoor zijn er 1.826 mensen positief getest in Den Haag, dat waren er toen 462 meer dan de weer dáárvoor, toen waren het er 1.364. De lijn van het aantal besmettingen blijft dus in een flinke lijn omhoog lopen.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Den Haag vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De rode lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Den Haag zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel inwoners er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De blauwe lijn is een optelsom van alle inwoners die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

Dit hotel opent vandaag het allereerste corona-sneltestpunt in Den Haag

Den Haag heeft er een heus corona sneltestpunt bij, zodat je vlug weet of je COVID-19 hebt of niet. ...

Foto & video: Koopavond tijdens de tweede corona-lockdown in Den Haag

Woensdagavond was de 'laatste' avond. Om 22.00 uur ging alles dicht. Ook de koopavond moet eraan gel...

adv.