Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Testen op corona kan binnenkort ook in het Haagse centrum

Door Joyce Hoogland 14 juli 2020

Soms lijkt het heel even of de coronacrisis voorbij is: Je zit met je vrienden weer op het terras en er wordt weer geshopt in het centrum van Den Haag. Ook is op veel plekken de vakantie begonnen, dus wordt het steeds drukker in de stad. Máár het gevaarlijke virus is er nog steeds. Al veel mensen hebben zich op corona laten testen en eind van de maand gaat er een nieuwe testlocatie open: midden in het Haagse centrum.

Mensen met klachten kunnen vanaf eind juli achter ziekenhuis HMC Westeinde, op het terrein van het Landsteiner opleidingsinstituut aan de Lange Lombardstraat, terecht voor een coronatest.

Testlocaties

Vanaf 1 juni kan iedereen, met klachten, zich laten testen op corona. Rondom Den Haag kan dat bij het Van der Valk Hotel aan de Gildeweg in Nootdorp, bij Antoniushove in Leidschendam en in Naaldwijk.

Voor sommige mensen zijn al deze locaties moeilijk te bereiken en daarom komt er een testlocatie in het Haagse centrum, bij HMC Westeinde. Je kunt er komen te voet, op de fiets en met het openbaar vervoer. Zo stoppen bij het ziekenhuis meerdere bussen en trams. Met de auto komen, is niet zo handig. De locatie is namelijk niet met de auto te bereiken en in de omgeving zijn er maar weinig parkeerplekken. Dan kun je beter naar Nootdorp gaan. Daar hoef je niet eens te parkeren, maar rij je zo door de teststraat.

Heb je ergens last van?

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg: 0800-1202. Dit nummers is zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Lees ook:

Zo gaat dat; Een gratis coronatest (Video)

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

Gratis coronatest in Den Haag: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland, met milde klachten, zich laten testen op corona. Ook in de o...

Wil je geen coronaboete deze zomer? Dit zijn de regels

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

Meer over

Corona Nieuws

adv.