Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Strandtenten van het Zuiderstrand steunen elkaar ‘We zijn nu even geen concurrenten’

Door Joyce Hoogland 30 maart 2020

Sabrina van der Vloed van strandtent de Kwartel heeft vorig jaar strandtent de Fuut overgenomen. Ze heeft de tenten aan het Zuiderstrand nog niet kunnen openen vanwege de coronacrisis en dan was er vorige week ook nog eens een brandje! Maar Sabrina blijft positief: “Deze crisis brengt mensen samen, dat merken we heel goed hier aan het Zuiderstrand.”

De Haagse strandtenthouder wil vooral aan ons, en de rest van de stad, laten weten dat het niet allemaal kommer en kwel is. Een crisis brengt vaak het beste in mensen naar boven, zoals nu bijvoorbeeld: alle 22 strandtenten aan het Zuiderstrand staan klaar voor elkaar.

Surveilleren

Het Zuiderstrand is een flink stuk strand en de strandtenten liggen ver van elkaar vandaan. Verder is er geen boulevard dus vooral ’s nachts is het erg stil. De meeste strandtenthouders slapen dan wel bij hun zaak, toch kunnen ze dan niet alles in de gaten houden. Om dat wel te kunnen surveilleren de strandtenthouders omstebeurt.

“Per tweetallen gaan we dan ’s avonds langs alle paviljoens”, legt Sabrina uit. “Het is best een eind van Flamengo’s tot La Cantina. De meeste nemen dan ook een kannetje koffie mee.”  Regelmatig sturen ze groepjes mensen weg, en dat is gelukkig altijd goed gegaan. Voor eigen rechter spelen doen de ondernemers niet. Als er iets aan de hand is, wordt gewoon de politie gebeld. Maar dat is dus nog niet nodig geweest.

Geen concurrenten

De ondernemers vinden in hun nieuwe appgroep ook veel steun bij elkaar. “In de app helpen we elkaar met wat we bijvoorbeeld moeten doen met bedrijven die hun feestje voor september al afmelden. De strandtenten zijn nu even geen concurrenten meer van elkaar, maar we steunen en helpen elkaar juist en dat vind ik heel mooi”, aldus Sabrina.

Lees ook:

Strandtent Indigo

Dit betekent de coronacrisis voor strandtenten: ‘Misschien gaan we helemaal niet meer open’

In december kijken wij altijd al uit naar het voorjaar. De tijd waarin het weer warmer wordt én wann...

Bij hotel Corona verhuren ze kamers niet om te slapen maar om in te werken

Word je inmiddels he-le-maal gek van het thuiszitten en moet je toch écht werken (van jezelf, school...

Zo kun jij in Den Haag helpen in de strijd tegen het coronavirus

Volg jij het coronanieuws op de voet en voel je je een beetje nutteloos? Je helpt natuurlijk al door...

adv.