Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Och, nee: ook Varend Corso 2020 gaat niet door ‘Dit besluit doet pijn’

Door Joyce Hoogland 25 maart 2020

Afgelopen maandag werd al bekend dat alle evenementen tot 1 juni verboden werden vanwege het coronavirus. Het Varend Corso zou dan wel na 1 juni zijn, toch is het afgelast. Erg jammer want de fleurige boten zouden voor het eerst, naast Delft en Westland, ook door Den Haag varen. 

Het Varend Corso 2020 stond gepland voor donderdag 2 tot en met zondag 5 juli en op 4 juli zou de stoet door Den Haag varen. Hoewel dat ná de deadline van het huidige verbod is, hebben de maatregelen die nu gelden ook effect op het bloemencorso.

Voorbereiding

“Door het rijksverbod op samenkomsten tot 1 juni hebben de werkgroepen en deelnemers niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en opbouw. Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is product- en financiële sponsoren te werven”, schrijft de organisatie.

“Het doet ons pijn om dit besluit te moeten nemen en het corso voor het eerst in haar bestaan te cancelen”, vervolgt het bestuur. “Voor de organisatie, die er op alle vlakken al veel tijd in heeft gestoken maar vooral voor het publiek. De sfeer, saamhorigheid en energie die het corso uitdraagt had een opsteker geweest na deze tijd. Velen, waaronder vele ouderen, kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de bonte stoet.”

Varend Corso 2021

Het Varend Corso wordt nu ‘verzet’ naar 1 tot en met 4 juli 2021. In 2020 zou het Varend Corso Westland voor het eerst door het centrum van Den Haag varen. Op donderdag zouden de boten door Honselersdijk en Maassluis varen. Op vrijdag waren Delft, Vlaardingen en Midden-Delfland aan de beurt. Vervolgens zouden de boten op zaterdag door Den Haag varen en op zondag stond Westlanddag gepland.

Deze nieuwe route en dagindeling blijven staan voor 2021. Het ziet er dus naar uit dat we volgend jaar wél van de versierde boten kunnen genieten.

Bevrijdingsfestival, Koningsdag en andere evenementen die in 2020 niet doorgaan in Den Haag

Alle evenementen en samenkomsten in Den Haag worden tot 1 juni 2020 verboden, óók die met minder dan...

Parkpop 2020: gaat het feest nog wel door?

Dit jaar is de veertigste editie van het muziekfestival Parkpop. Tenminste, als het goed is. Door de...
Strandtent Indigo

Dit betekent de coronacrisis voor strandtenten: ‘Misschien gaan we helemaal niet meer open’

In december kijken wij altijd al uit naar het voorjaar. De tijd waarin het weer warmer wordt én wann...

adv.