Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kabinet wil extra grote testlocatie in Den Haag: dit is er bekend

Door Carin van der Meij 28 oktober 2020

Het is nog niet in kannen en kruiken, maar het ziet er naar uit dat er een grote (snel)testlocatie in Den Haag komt. Het kabinet wil in totaal zeven extra grote testlocaties openen. Dit is wat er tot nu toe bekend is.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister De Jonge dat het kabinet flink wil uitbreiden met de testen op het coronavirus.

Grote testlocaties en sneltestlocaties

Minister De Jonge wil onder meer 25 sneltestlocaties openen en zeven extra grote testlocaties, meldt NOS. Het is de bedoeling dat deze grote testlocaties in ieder geval komen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Rotterdam.

Bij zo’n grote testlocatie wordt gewerkt met de ‘gewone’ PCR-testen en met de nieuwe sneltesten. Wat betekent: een snellere uitslag. Het is ook nog mogelijk dat ze hier gaan werken met de blaastest, maar die moet eerst nog worden goedgekeurd. Bij zo’n blaastest krijg je binnen een minuut (!) de uitslag. Het is de bedoeling dat de eerste grote testlocaties begin december opengaan.

Testlocatie in Den Haag

Zijn er al meer details bekend over een mogelijke grote testlocatie in Den Haag? We vroegen het een woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden. “Op dit moment vindt er een onderzoek naar geschikte locaties voor zo’n XL-testlocatie. Onder anderen de GGD is hier druk mee.

Afgelopen periode zijn al verschillende testpunten geopend en binnenkort hopen we meer te kunnen melden. Maar ik herhaal nog maar even: als je klachten hebt, laat je testen, ook bij een kleinere locatie. Als het goed is moet je nu sneller aan de beurt zijn door de verschillende locaties die zijn geopend.”

Lees ook:

Corona-update: zo staan we ervoor in Den Haag

2.407 Hagenaars zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de...

Dit hotel opent vandaag het allereerste corona-sneltestpunt in Den Haag

Den Haag heeft er een heus corona sneltestpunt bij, zodat je vlug weet of je COVID-19 hebt of niet. ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.