Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je geen coronaboete deze zomer? Dit zijn de regels

Door Carin van der Meij 10 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje opuit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijd? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Den Haag met je door.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Op een hete dag in Den Haag willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Fotografie Anneke Ruys

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Foto Joyce Hoogland Indebuurt

Een dagje naar Scheveningen, een bezoekje aan Drievliet. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Foto: Tim Gouw (via pexel.com)

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

Di-rect in Koninklijke Schouwburg. Foto ANP

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer, wel met mindere aantallen omdat we afstand moeten houden. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Foto Unsplash

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in de zee of een zwembad. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Varen door Den Haag

Prinsessegracht Den Haag, Foto ANP

In plaats van door de warme stad wandelen, kun je ook varen door Den Haag. In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Lees ook:

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Den Haag

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot ...

Coronaproof uit de escape room ontsnappen

Door goed samen te werken en logisch na te denken binnen een uur uit een kamer ontsnappen:  Escape R...

De meeuwen zijn weer op jacht: Zo haal je tijdens coronacrisis gele vuilniszakken

Het broedseizoen is weer begonnen en dan gaan de Haagse meeuwen op strooptocht door de stad. Dat bet...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.