Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update 24 november: Zo staan we ervoor in Den Haag

Door Carin van der Meij 24 november 2020

Het lijkt vooralsnog de goede kant op de te gaan in Den Haag, al kunnen ook wij niet in de toekomst kijken. In de afgelopen week zijn er 806 mensen in Den Haag positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwe weekrapport van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 18 tot en met 24 november. 

In de afgelopen week zijn in heel Nederland 36.931 nieuwe besmettingen geregistreerd, dat is ongeveer net zoveel als de week ervoor (37.706). Het aantal mensen dat in het ziekenhuis moest worden opgenomen is wel een klein beetje gedaald. Dat was twee weken geleden 1.496 en afgelopen week 1.291 mensen en ook het aantal mensen dat naar de IC moesten is afgenomen: vorige week 193 en de week ervoor nog 224. Daarbij laat het RIVM weten dat de druk op de zorg wel nog steeds erg hoog is door de corona-uitbraak. 

Coronabesmettingen in Den Haag

Tussen 18 en 24 november zijn in Den Haag 806 mensen positief getest op corona. De week hiervoor waren dat 872 Hagenaars en daarvoor zaten we nog boven de duizend per week. Verder zijn er afgelopen week 22 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis in Den Haag en 5 mensen overleden aan Covid-19.  Het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona blijft hier dus gelukkig dalen. Tussen 11 en 17 november waren dat er nog 39 en de weer dáárvoor 44. 

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Den Haag vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De rode lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Den Haag zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel inwoners er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De blauwe lijn is een optelsom van alle inwoners die aan corona overleden zijn.

Benieuwd naar het weekrapport van de RIVM op landelijk niveau? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook:

Op deze kaart zie je het aantal coronabesmettingen in de buurt

We zitten midden in de tweede coronagolf en wekelijks houden we jullie op de hoogte met de laatste c...

Alles op een rij: Alle coronatestlocaties in Den Haag (incl. de kosten)

Ineens schieten de coronateststraten als paddenstoelen uit de grond. Er zijn in en rondom Den Haag t...

Laura en Nunzio begonnen een pizzeria in coronatijd: ‘we geven niet op’

Lekker dan... Open je net een nieuw Italiaans restaurant in het centrum van Den Haag, moet je, door ...

adv.