Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update 1 december: iets meer Hagenaars met corona opgenomen in het ziekenhuis

Door Carin van der Meij 1 december 2020

Het RIVM heeft een nieuw weekrapport uitgebracht met de meest recente coronacijfers. Daaruit blijkt dat in Den Haag 635 mensen positief zijn getest op het coronavirus. De cijfers gaan over de periode van 25 november tot en met 1 december.

Afgelopen week was er in heel Nederland een lichte daling van het aantal mensen dat positief getest is op Covid-19, namelijk 33.949 nieuwe meldingen afgelopen week en de week ervoor 36.931. Ook in Den Haag was er een daling. Het aantal ic-opnames in Nederland is maar heel weinig gedaald, en daarom is het dus nog geen tijd om te juichen.

Coronabesmettingen in Den Haag

In Den Haag zijn er afgelopen week 635 mensen positief getest op Corona. De week ervoor, van 18 tot en met 24 november, waren dat 806 mensen. Wel zijn er iets meer mensen met corona in het ziekenhuisopgenomen: 27 in tegenstelling tot 22 mensen twee weken geleden. Daarbij zijn er 3 mensen overleden aan corona in Den Haag.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Den Haag vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De rode lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Den Haag zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel inwoners er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De blauwe lijn is een optelsom van alle inwoners die aan corona overleden zijn.

Ben je benieuwd naar cijfers van heel Nederland? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook:

Op deze plekken in Den Haag moet je verplicht een mondkapje dragen

Stel je voor dat je in 2019 een jaar in de toekomst kon kijken, dan had je dit toch nooit kunnen bed...

Haagse straten liggen vol met mondkapjes: ‘het is wachten op het eerste slachtoffer’

De coronacrisis levert nieuw zwerfafval op. Steeds vaker liggen mondkapjes en plastic handschoenen o...

adv.