Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-cijfers: In Den Haag zijn de afgelopen 2 weken drie mensen aan corona overleden

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Nu het aantal geregistreerde coronabesmettingen steeds verder oploopt houden we je graag wekelijks op de hoogte. Het RIVM heeft net de nieuwste cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er weer meer Nederlanders positief getest op Covid-19. Hoe dat zit in Den Haag? Dat lees je hier:

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week, een verdubbeling!

Coronabesmettingen in Den Haag

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Den Haag? De afgelopen twee weken – van 22 juli tot en met 4 augustus – zijn er 270 besmettingen geregistreerd. In Den Haag zijn er in twee weken tijd drie personen overleden aan corona en drie mensen opgenomen in het ziekenhuis.

In de vorige twee weken – van 15 juli tot en met 28 juli- zijn er 135 besmettingen geregistreerd in Den Haag en 4 mensen overleden.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook:

Video: wij namen een kijkje bij de nieuwe corona testlocatie in het centrum van Den Haag

Goed nieuws voor een hoop mensen zonder auto: als je coronaklachten hebt en je wilt laten testen hoe...

Christine vluchtte door het Coronavirus uit China en kan nu niet meer terug

De Haagse Christine (34) verhuisde, samen met haar man, een jaar geleden naar China. Maar toen het c...

Meer over

Corona Nieuws

adv.