Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijkje achter de schermen bij indebuurt: dringende fotografen en meer

Door Joyce Hoogland 31 juli 2020

Als redacteuren van indebuurt Den Haag typen we veel verhalen, maar die verzinnen we natuurlijk niet zelf. De ene keer worden we uitgenodigd voor een lekkere lunch, de andere keer gaan we op jacht naar een beachbabe/-hunk. Jullie zien meestal alleen het resultaat, maar deze keer willen we je meenemen achter de schermen. We zijn uitgenodigd voor de opening van de nieuwe coronateststraat in het centrum van Den Haag, achter ziekenhuis Westeinde. Lees hier hoe zo’n persmomentje in zijn werk gaat:

Wij gaan graag samen op pad: Allan met zijn telefoon om te filmen en ik (Joyce) gooi een fototoestel over mijn schouder. Donderdag 30 juli moeten we om 09.00 uur bij de GGD aan het Westeinde zijn. Om 09.02 uur staan wij voor de verkeerde deur.

Stapje opzij

We moeten alleen even naar de achterdeur lopen. Vervolgens komen we net iets te laat bij de introductie. Daar vertellen verschillende mensen van de GGD over de nieuwe locatie en hoe een coronatest werkt. Wij werken nogal nauw samen en stonden dus al snel net te dicht bij elkaar, daar werden we gelijk op gewezen ‘stapje opzij’.

Bij dit praatje zijn zo’n 10 a 15 mensen van de pers waaronder van AD, Omroep West en RTL. De een loopt met een flinke videocamera, de ander met een fototoestel en een telelens van 1,5 meter (handig voor de afstand 😉 ). Wij lopen er een stuk bescheidener bij; Mobieltjes kunnen tegenwoordig veel.

Duwen

Na een half uur mogen we eindelijk de testlocatie bekijken. En dan begint het echte werk. Zodra we er zijn, rennen de fotografen naar het beste plekje. Ze staan letterlijk tegen elkaar aan en schieten tientallen foto’s tegelijk. Je komt daar niet zomaar tussen en tijdens de coronacrisis wil je ook niet je ellebogen gebruiken. De meesten zijn hier concurrenten van elkaar, dus niemand zal een stapje opzij doen, zodat je ook even een fotootje kan maken.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Achter de schermen opening coronatestlocatie Den Haag centrum. Foto Indebuurt
Achter de schermen opening coronatestlocatie Den Haag centrum. Foto Indebuurt
Achter de schermen opening coronatestlocatie Den Haag centrum. Foto Indebuurt
Achter de schermen opening coronatestlocatie Den Haag centrum. Foto Indebuurt

We proberen onder en over de rest te duiken om zo, op een gepaste afstand, ook nog wat beelden te kunnen schieten, lopen een paar rondjes om de tent heen voor een beter plekje. We willen liever geen foto’s waar andere pers op staat, maar dat is nog niet zo makkelijk met al die grote camera’s. Maar ook wij staan, voor de andere pers, ook wel eens in de weg: “Op al mijn foto’s staat een man met een iphone (dat was Allan)”.

Na wat duik- en kruipwerk hebben ook wij onze plaatjes kunnen schieten en kunnen we gelukkig al snel dit hele circus achter ons laten.

Lees ook:

Video: wij namen een kijkje bij de nieuwe corona testlocatie in het centrum van Den Haag

Goed nieuws voor een hoop mensen zonder auto: als je coronaklachten hebt en je wilt laten testen hoe...

Corona-update: Het aantal besmettingen in Den Haag is weer gestegen

Het aantal coronabesmettingen in Den Haag is de afgelopen twee weken gestegen. Dat blijkt uit de cor...

Christine vluchtte door het Coronavirus uit China en kan nu niet meer terug

De Haagse Christine (34) verhuisde, samen met haar man, een jaar geleden naar China. Maar toen het c...

adv.