Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder: deze opticien scant je kijkers niet alleen op sterkte maar ook op oogaandoeningen

Aangeboden door Tunderman opticiens 19 november 2020

Je ogen: je ziet er de hele wereld mee en hopelijk door een roze bril. Maar wist je dat jouw kijkers een afspiegeling zijn van je algehele gezondheid? Bij Tunderman Optiek in de Van Hoytemastraat hebben ze superdeluxe apparaten, die tot in detail meten hoe je ogen ervoor staan.

Als je het idee hebt dat je alles scherp ziet, ligt het misschien niet voor de hand om een oogmeting te laten doen. Maar redacteur van indebuurt Lizette ging ervoor en probeerde het allernieuwste apparaat van Tunderman Optiek uit: de DNEye.

Overdag én bij schemer beter zien

Deze hypermoderne oogscanner doet niet één oogmeting maar scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van je pupil. Het resultaat: volledig individuele brillenglazen.

Tekst gaat verder onder de foto

Opticien Willem achter de DNEye. Foto: indebuurt

“Waarbij je zowel je nacht- als dagzicht weet”, vertelt Willem Brekelmans, eigenaar van Tunderman. Hierdoor kunnen jouw brillenglazen precies aangesloten aan je ogen, en zie je overdag alles beter maar ook bij schemer. Met andere woorden: je gaat veel meer en beter zien. De kosten voor een DNEye scan zijn €35,- en worden niet vergoed door je verzekeraar.

Gezondheidsproblemen

Al eerder schreven we over een ander slim apparaat bij Tunderman: de EasyScan. Die werkt anders dan een ‘gewone’ oogmeting. Niet alleen werkt een oogmeting hierbij sneller, maar er kunnen ook eventuele gezondheidsproblemen aan het licht komen, bijvoorbeeld aandoeningen aan het netvlies.

Om onherstelbare schade aan het netvlies te voorkomen is het daarom erg nuttig regelmatig een EasyScan-test te doen, naast een reguliere oogmeting.” Ik (Lizette) onderging de scan: het enige dat ik hoefde te doen is krap 2 minuten kijken naar een piepkleine luchtballon die in het apparaat zit. Geen oogdruppels van tevoren, geen pijnlijke ogen achteraf.

Tekst gaat verder onder de foto

Redacteur Lizette probeert de EasyScan uit. Foto: Tunderman Opticiens

Groot verschil

Na vijf minuten komt de uitslag: de afwijking is -1 rechts en -0,44 links. Best een verschil tussen beide ogen. Dat ik naar mijn idee toch scherp zie, komt volgens Willem omdat onze hersens één beeld maken van beide ogen. “Maar dat kost wel heel veel energie, vooral bij het in de verte kijken.” Heb ik een bril nodig? Willem: “Eigenlijk wel ja.”

Een EasyScan-test bij Oogmerk Tunderman kost 35 euro; diabetici krijgen de kosten hiervan vergoed door de zorgverzekeraar.

Wil jij je ogen ook eens góed laten testen? Ga dan snel naar Tunderman Optiek!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tunderman opticiens. Meer over Tunderman opticiens ontdekken?

Tunderman opticiens

Vandaag gesloten

Van Hoytemastraat 37, Den Haag

adv.