Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x leuke feitjes die alléén de opticien weet

Aangeboden door Tunderman opticiens 10 september 2019

Zien we alles ondersteboven? Waarom krijgen lensdragers last van hun ogen in het vliegtuig? En heeft je oogkleur effect op hoeveel licht je kunt verdragen? Voor de antwoorden gingen we langs Oogmerk Tunderman. Wil je een paar leuke dingen leren over je eigen ogen? Lees dan door.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

1. Eigenlijk zie je alles ondersteboven

Beeld ter illustratie. Pexels

”De lichtstralen die in je ogen terechtkomen worden ondersteboven op het netvlies geprojecteerd. Eigenlijk zie je dus alles op z’n kop. De hersenen zetten het plaatje weer goed. Als je voor langere tijd ondersteboven zou kunnen leven dan zouden je hersenen het beeld aanpassen en zou je weer ‘normaal’ zien.”

2. Oogkleur en hoeveelheid licht

Beeld ter illustratie. Pexels

”De hoeveelheid licht dat iemand kan verdragen heeft te maken met de kleur van je ogen. Er zijn ook andere redenen maar blauwe of grijze ogen bevatten minder pigment waardoor sneller last ondervonden kan worden van fel licht.
Mensen met donkerdere ogen hebben meer pigment, waardoor het kan zijn dat ze lichtstralen in hun oog beter kunnen verdragen.”

3. Droge lucht & lenzen

Beeld ter illustratie. Pexels

”In het vliegtuig is de lucht erg droog. Daarom hebben veel mensen die lenzen dragen tijdens het reizen vaak last van droge, rode of geïrriteerde ogen. Vergeet dus niet (extra) lenzen, bril en vloeistof (max.100ml) in je handbagage mee te nemen.
Beter is het om even geen lenzen te dragen. Mocht je nog op vakantie gaan, kom dan nog even langs Tunderman. We kunnen een persoonlijk oog-reisadvies geven.”

4. Waarom knipperen we?

Beeld ter illustratie. Pexels

”Knipperen is het kort sluiten en openen van de oogleden. Door regelmatig te sluiten blijven de ogen vochtig en worden ze beschermd tegen vuil. Vrouwen knipperen meer dan mannen. Zij reageren over het algemeen sterker op omgevingsprikkels, zoals bijvoorbeeld harde geluiden. Knipperen gebeurt in een reflex en het gaat gepaard met emoties. Ook iemand die zenuwachtig of verliefd is, zal vaker knipperen dan normaal.”

Lees ook:

Interessant: dit gebeurt er met je ogen als het zo warm is

Het is de warmste zomer in jaren! Hartstikke lekker natuurlijk, maar het roept ook vragen op. Want, ...

Met deze nieuwe manier van oogmeten kan je straks vèèl meer zien!

Wat als er een machine bestaat waarmee je tot wel 25 x nauwkeuriger je ogen kan meten? Dat betekent ...

Meer over Tunderman opticiens ontdekken?

Tunderman opticiens opticiens

Geopend09:30 - 17:30

Van Hoytemastraat 37, Den Haag

Bekijk meer:opticiens

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.