Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 Tips van de tandarts die iedereen zou moeten weten

Aangeboden door Tandartsenpraktijk Zuid 3 oktober 2019

Het goed verzorgen van je gebit zou pijnlijke bezoekjes aan je tandarts moeten voorkomen. Maar wat houdt een goede verzorging van je gebit precies in? En wat moet je nou eigenlijk doen? Is alleen tandenpoetsen en flossen voldoende? We vragen het aan de tandartsen van Tandartsenpraktijk Zuid.

Je kent Tandartsenpraktijk Zuid misschien wel. Laatst schreven we nog over de fijne lange openingstijden en de goede reviews die deze tandartsenpraktijk heeft gekregen. Dit keer geven ze tips over mondverzorging die eigenlijk iedereen zou moeten weten.

1. Bezoek regelmatig de tandarts

Regelmatige controle bij de tandarts/ mondhygiëniste is belangrijk omdat deze je helpt je tanden en tandvlees gezond te houden. Je moet elke 6 maanden op controle bij de tandarts, of zo vaak als jouw tandheelkundige je adviseert.

2. Poets twee keer per dag

Vaak wordt er te snel, te weinig of niet goed gepoetst. De gouden regel is twee keer per dag, twee minuten lang tandenpoetsen. In die twee minuten heb je voldoende tijd om alle tanden en kiezen goed schoon te maken. Ook handig om te weten: de fluoride in tandpasta doet pas na twee minuten zijn werk.

3. Poets elektrisch

Een elektrische tandenborstel is effectiever dan een handtandenborstel. Op een goede manier poetsen met een elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat er meer tandplak verdwijnt en dat tandvleesontsteking minder kans krijgt. Naast het type tandenborstel is de manier van poetsen erg belangrijk voor een goede mondhygiëne.

4. Maak gebruik van flossdraad, stokers en ragers

Ondanks het goed poetsen van je tanden, kunnen er tussen je tanden en kiezen nog bacteriën blijven zitten. Dit komt omdat je met een tandenborstel moeilijk bij de kleine ruimtes tussen je tanden en kiezen kunt komen. Hierdoor ontstaan vaak gaatjes en tandvleesproblemen tussen de tanden en de kiezen in. Gebruik eenmaal per dag flosdraad als de tussenruimte tussen je tanden en kiezen zeer smal is. Bij grotere tussenruimten gebruik je een tandenstoker. Is de stoker te groot, dan is het beter om ragers te gebruiken.

Over Tandartsenpraktijk Zuid

Tandarts implantoloog K.D. Go heeft samen met praktijkmanager Melek Delen de leiding over het medisch team. De heer Go heeft al veertig jaar ervaring als tandarts en implantoloog. Hij vertelt: “Bij ons kan men terecht voor algemene tandheelkunde, implantologie, paradontologie, endodontologie, cosmetische tandheelkunde, orthodontie, kindertandheelkunde en mondhygiëne. Tevens zijn wij verwijspraktijk voor andere tandartsen voor wat betreft implantologie, paradontologie en reconstructieve tandheelkunde. Wij zorgen dat de praktijk helemaal up to date blijft. Zowel vaktechnisch als qua apparatuur voldoen wij aan de laatste technologische ontwikkelingen en behandelmethoden.”


Meer over Tandartsenpraktijk Zuid ontdekken?

Tandartsenpraktijk Zuid tandartsen

Gesloten08:00 - 22:00

Orveltestraat 30, Den Haag

Bekijk meer:tandartsen

adv.