Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zie ‘m shinen die opgeknapte fontein!

Door Martine Linnemeijer - Chambone 31 maart 2018

Na ruim twee maanden is de verwarmde witte box weg van het Binnenhof en staat de gerestaureerde fontein weer prachtig te blinken! Eens in de tien jaar wordt er groot onderhoud gepleegd en dit jaar was het weer zover.

“Elke tien jaar halen we de fontein helemaal uit elkaar om te kijken wat er aan moet gebeuren’, vertelt projectleider Jacco van der Vegte van het Rijksvastgoedbedrijf. ‘We halen dan roest weg, maken de fontein helemaal schoon en zorgen dat al het schilder- en verguldwerk opnieuw gedaan wordt.” En dat is te zien!

Groot onderhoud

Groot onderhoud van de fontein is ongeveer eens in de 10 jaar nodig. Het bleek niet mogelijk om te wachten op de renovatie van het hele Binnenhofcomplex vanaf zomer 2020. De onderhoudsbeurt van de fontein gebeurde in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf en kostte ongeveer 120.000 euro.

De neogotische fontein was eind negentiende eeuw een cadeautje van de inwoners van Den Haag, als dank voor de restauratie door Pierre Cuypers van de voorgevel van de Ridderzaal in 1880.

Schrik niet! Er gebeurt niks engs onder de witte tent op het Binnenhof

Mocht je de aankomende maanden over het Binnenhof lopen en je ziet een grote witte tent staan, schri...

 

adv.