Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stadspaleizen, handel en slavernij: hier ontdek je Den Haag in de 17e eeuw

Aangeboden door Haags Historisch Museum 10 juli 2019

Den Haag was in de 17e eeuw een stad vol contrasten waar rijk en arm samenwoonden, beroemde schilders werkten en de Oranjes mooie paleizen bouwden. Rond het Binnenhof kwam je de BN-ers van de Gouden Eeuw tegen, bij de Grote Kerk kocht je riviervis en waar nu de Schildersbuurt ligt, stonden toen koeien te grazen. 

Deze zomervakantie staat het Haags Historisch Museum in het teken van de Gouden Eeuw. In het museum en daarbuiten ontdekken (groot)ouders en kinderen door middel van stadswandelingen en leuke opdrachten in het museum hoe het leven er drie eeuwen geleden uitzag.

Beleef de Gouden Eeuw | Beeld: Haags Historisch Museum

Proeven van het dagelijks leven in de Gouden Eeuw

Op woensdag 24 juli start het zomerprogramma met de eerste van een serie familierondleidingen. Tijdens deze rondleiding leren ouders en kinderen spelenderwijs over de Gouden Eeuw in Den Haag en het dagelijks leven in de Hofstad. Hoe zat het met het koningshuis in deze periode? En hoe voelt het als je straf krijgt met zo’n blok aan je been of een schandbord om je nek? Voor kinderen die de tentoonstelling zelf willen ontdekken, is er een speurvel vol leuke opdrachten.

Workshops

Een dag later is de eerste van twee kinderworkshops, waarin kinderen creatief aan de slag gaan en een eigen schilderij of portemonnee maken. In de schoolvakantie wordt er samengewerkt aan een groot Gouden Eeuw-schilderij en liggen er kleurplaten klaar.

De wat oudere kinderen kunnen met hun ouders meelopen met de stadswandelingen van Het Gilde die vanuit het museum vertrekken. Niet alleen om de gebouwen uit de Gouden Eeuw te bewonderen, maar ook te horen wie er toen woonden en wat ze deden.

Beleef de Gouden Eeuw | Beeld: Haags Historisch Museum

Bijzondere middag

Wil je een bijzondere middag beleven waarbij je alles leert over de geschiedenis van Den Haag in de Gouden Eeuw? Dan is de tentoonstelling Glans, Glorie & Misère zeker de moeite waard. Voel hoe de dichters en schilders uit de 17e eeuw weer tot leven komen in het museum en ga terug in de tijd tijdens één van de stadswandelingen. Ook kun je één van de lezingen, debatten en workshops bezoeken.

Tickets

Even praktisch: je hebt tot 27 oktober om de tentoonstelling te bezoeken. Een toegangsticket voor volwassen kost € 10-, voor kinderen tot en met 6 jaar is de toegang gratis en voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar kost de toegang € 3-,. Met de Ooievaarspas krijg je 50% korting. Wil je meelopen met één van de gave stadswandelingen of meedoen met een workshop? Klik dan hier voor meer informatie en tickets of klik op de oranje button hieronder!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Haags Historisch Museum. Meer over Haags Historisch Museum ontdekken?

Haags Historisch Museum musea

Gesloten10:00 - 17:00

Korte Vijverberg 7, Den Haag

Bekijk meer:musea

adv.