Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze opvallende gebouwen zijn nooit gebouwd in Den Haag

Aangeboden door Haags Historisch Museum 15 november 2019

Van een Olympisch stadion op Scheveningen tot Bijlmer-flats in de Schilderswijk. Het zijn allemaal plannen die om uiteenlopende redenen onuitgevoerd zijn gebleven. Hoe spectaculair had onze stad eruit kunnen zien? Bekijk het hier.

Sommige gebouwen of stadsuitbreidingen zouden een praktische oplossing zijn geweest voor onze stad. Bij andere projecten zijn we ronduit blij dat ze niet door zijn gegaan. Zoals het M-office op het Julianaplein bijvoorbeeld (zie hoofdfoto). De niet gebouwde stad vormt vanaf 16 november 2019 het onderwerp van de tentoonstelling Nooit gebouwd Den Haag in het Haags Historisch Museum.

Ontwerp voor het Vredespaleis, Willem Kromhout, 1906. Collectie Het Nieuwe Instituut

Utopische projecten

Wat waren de ideeën achter deze plannen? En waarom zijn ze niet uitgevoerd? Dat zijn vragen waar je tijdens de tentoonstelling over na zult gaan denken. Je ziet bijzondere Haagse plannen zoals ontwerpen voor beeldbepalende gebouwen als het Vredespaleis, het stadhuis en de Tweede Kamer tot ambitieuze stadsuitbreidingen.

Tentoonstelling

Klinkt goed toch?  Kom van 16 november 2019 t/m 22 maart 2020 naar het Haags Historisch Museum om de tentoonstelling Nooit gebouwd Den Haag te bekijken. Aanschouw bijzondere ontwerptekeningen en duik met behulp van Virtual Reality in onze nooit gebouwde stad. Je hebt al een kaartje voor € 10,-!

Benieuwd? Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.


Meer over Haags Historisch Museum ontdekken?

Haags Historisch Museum musea

Gesloten10:00 - 17:00

Korte Vijverberg 7, Den Haag

Bekijk meer:musea

adv.